Adj vért, és ments meg három életet!

Véradókampány indul novemberben

Az Országos Vérellátó Szolgálat véradókampányt indít novemberben, amelyben főleg azokat szeretnék megszólítani, akik még sosem adtak vért - írja honlapján a szolgálat.

A kampány célja, hogy minél több magyar véradóvá váljon, hiszen a vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer életet ment meg országszerte. Kiemelik azt is, hogy a vér csak véradással pótolható, szükségünk van egymás segítségére.

1988 óta november 27-e a Véradók Napja Magyarországon. Éppen ezért a szolgálat szeretné, hogy minél több véradót ünnepelhessenek ezen a napon. Számítanak minden segíteni kész fiatalra és idősebb emberre, akik esetleg most szeretnék megtenni az első lépést, hogy önkéntes véradásukkal segítsenek beteg embertársaikon.

Azok között a véradók között, akik november folyamán első alkalommal jelentkeznek véradásra három darab, két éjszakás tartózkodásra szóló wellness-csomagot sorsolnak ki.

Első véradásra jelentkezhet mindenki, aki betöltötte 18. életévét, de még nincs 60 éves, egészségesnek érzi magát és testsúlya eléri az 50 kg.

A véradással kapcsolatos további információk megtalálhatók az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján: http://www.ovsz.hu/

(Fotó: Pixabay)

Iratkozzon fel hírlevelünkre