Egy éven belül ötvenezerrel több munkavállaló lehet

November elsejétől a kormány megduplázza az elhelyezkedési juttatását azoknak a közfoglalkoztatottaknak, akik sikeresen helyezkednek el a versenyszférában. A programnak köszönhetően 2019 végéig az országos szinten akár 50 ezren is elhelyezkedhetnek  tájékoztatta Varga Mihály, pénzügyminiszter az MTI-t.

Így a munkabér mellett járó elhelyezkedési juttatás havi 45 600 forintra emelkedik, ami még inkább arra ösztönözheti a közfoglalkoztatottakat, hogy sokkal magasabb bérezés mellett az elsődleges munkaerőpiacon keressék boldogulásukat. A pluszjuttatásra az érintettek a közfoglalkoztatási szerződésük lejártáig jogosultak.

A támogatásra az a közfoglalkoztatott is jogosult lesz, aki mezőgazdasági idénymunkában vesz részt, ez 2000 forint pluszjuttatást jelenthet naponta.

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormány külön programot is indított, ami a foglalkoztatási osztályok átalakításával jár. Az új program kiemelt hangsúlyt helyez a munkáltatók igényeinek felmérésére, a járási és megyei hivatalok és a vállalkozások közötti hatékony kapcsolattartásra, de készségfejlesztéssel és a megfelelő állás kiválasztásában is segítik az érintetteket.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre