Emmi: a gyerekeknek lesz mit enni!

Emmi: a rászoruló gyermekek idén is kapnak meleg ételt az őszi szünetben

Idén is mind a négy iskolai szünetben, tehát a hétfőn kezdődő őszi szünetben is kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyerekei - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Felidézték: az önkormányzatoknak 2016. január 1-jétől kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről

A lehetőségről a jegyzők írásban tájékoztatják az érintett családokat, és kérésükre az önkormányzat megszervezi az étkeztetést. A kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat ad segítséget a szülőknek – tudatták.

Mint írták, a kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el a szünidei étkeztetés költségeire, az összeg majdnem háromszorosa a nyári gyermekétkeztetésre 2010-ben fordított támogatásnak.

Az ingyenes szünidei étkeztetésnek köszönhetően 208 ezer gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben. Fontosnak tartják, hogy egyetlen érintett gyermek se maradjon le a lehetőségtől azért, mert a szülők nem kapnak róla információt, ezért a minisztérium folyamatosan tájékoztató levelekkel segíti, valamint monitorozza a kötelező önkormányzati feladat ellátását – olvasható a közleményben.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre