A CIA elnöke törökországi látogatása során hallotta a Hasogdzsi gyilkosság felvételét – állítja két forrás

A CIA és a török titkosszolgálat képviselői nem kommentálták a hírt, mely szerint Haspel meghallgatta a felvételeket.
Szaúd-Arábia először tagadta, hogy bármi köze volna Hasogdzsi október 2-ai eltűnéséhez, de kiderült, hogy egy szaúdi tisztviselő okozta a halálát, amikor kísérletet tett arra, hogy visszavigye a királyságba.  Törökország felszólította a királyságot, hogy kifogások keresése helyett keresse meg kik a felelősek a gyilkosságért, amely nagy nemzetközi felháborodást váltott ki.

Haspel, aki hétfőn érkezett Törökországba, meghallgatta Hasogdzsi meggyilkolásának hangfelvételét a névtelenséget kérő források állítása szerint. Mevlut Cavusoglu, török külügyminiszter csütörtökön Ankarában azt mondta, hogy megosztott információkat olyan pártokkal, akiknek további részletekre voltak kíváncsiak. A török tisztviselők korábban azt állították, hogy a hatóságok rendelkeznek olyan hangfelvétellel, amely állítólag dokumentálja Hasogdzsi meggyilkolását. Tayyip Erdogan egy, a the Washington Postnak adott interjújában követelte, hogy a Rijád büntesse meg a felelősöket, akármilyen magas pozícióban is vannak.
Mohammed bin Salman szaúdi koronaherceg szerdán bejelentette, hogy a gyilkosokat bíróság elé fogják állítani.

Közben a szaúdi állami televízióban bejelentették, hogy a szaúdi főügyész szerint előre kitervelt bűncselekmény volt  Hasogdzsi meggyilkolása Isztambulban, erre mutatnak a Törökországból származó információk. A bejelentés ismét elmozdulást jelez a legutóbbi hivatalos szaúdi állásponttól, amely szerint Hasogdzsi dulakodás közben vesztette életét.

(Reuters, MTI)

'Fel a tetejéhez' gomb