Trump: „100 százalékig egyetértek Obama elnökkel!”

Még 2005-ben Illinois állam szenátoraként fejtette ki Barack Obama, hogy az Egyesült Államokban bár nagylelkű és vendégszerető emberek élnek, „azok, akik illegálisan lépnek be az országba, és azok, akik foglalkoztatják őket, nem tartják tiszteletben a törvényességet és azokat sem, akik betartják a törvényeket”. Obama azt is hozzátette, hogy: „egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy az Egyesült Államokba észrevétlenül, dokumentumok és ellenőrzés nélkül özönöljenek be emberek, és kijátsszák azokat, akik türelmesen várnak arra, hogy jogszerűen lehessenek bevándorlók ebben az országban”.

Ennek fényében talán nem is meglepő, hogy 13 évvel később Donald Trump 100%-ig egyetért Barack Obamával az illegális migráció kapcsán – fejtette ki az USA jelenlegi elnöke twitteren.

Az üzenet aktualitása, hogy jelenleg is több ezer közép-amerikai migráns tart az Egyesült Államok felé. A főleg hondurasiakból álló tömeg azzal érvel, hogy a migráció jogához ragaszkodva szeretnének az USA területére belépni, tekintve, hogy ők menekültek és nem gazdasági bevándorlók.

Iratkozzon fel hírlevelünkre