A magyar kormány 310 millió forinttal támogatja a szíriai és libanoni reformátusokat

A Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányzati határozat, amely szerint a Miniszterelnökséghez tartozó Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Humanitárius Segítségnyújtásért Felelős Államtitkárság keretéből 310 millió forint támogatást biztosítanak a Szíria és Libanon Nemzeti Református Zsinat és a Szíriai Örmény Református Egyházak Közössége számára.

A Magyarországi Református Egyház meghívására érkeztek múlt hét kedden a Szíria és Libanon Nemzeti Református Zsinat és a Szíriai Örmény Református Egyházak Közösségének vezetői.  Joseph Kassabot, és Harout Seliminat személyesen fogadta Orbán Viktor miniszterelnök.

A  Magyarországi Református Egyház képviselői először tavaly decemberben tettek szolidaritási látogatást Szíriában. Az egyházi vezetők találkoztak Azbej Tristan államtitkárral és az üldözött keresztények megsegítéséért és a humanitárius segítségnyújtásért felelős államtitkárság munkatársaival is.

A két közel-keleti református egyházi vezető a Károlyi Gáspár Református Egyetem Hittudományi kar dísztermében tartottak előadást.  A rendezvényen többek között  Azbej Tristan  államtitkár köszöntötte a szír vendégeket és a megjelent érdeklődőket. 

Azbej Tristan az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Humanitárius Segítségnyújtásért Felelős Államtitkárság nevében jelentette be, hogy az ortodox és keleti katolikus egyházak támogatásához hasonlóan, a szír református egyházakat is anyagi támogatásban kívánja részesíteni a magyar kormány.

2016-ban a magyar kormány felismerte kötelezettségét és elindította a világon első kormányzati, üldözött keresztényeket támogató programját. Magyarország volt az első ország, amely kifejezetten a keresztény menekülteknek nyújtott humanitárius gyorssegélyt, hogy életben tudjanak maradni és átvészelni a háborús korszakot.

S4C.News

 

https://s4c.news/2018/10/17/magyarorszag-a-legfobb-tamogatoja-a-kozel-keleti-keresztenyeknek/

Iratkozzon fel hírlevelünkre