Egyre több a kihívója Tarlós Istvánnak

Sermer Ádám, Puzsér Róbert és Karácsony Gergely is Tarlós István ellenfele lehet jövő ősszel.

Elindult a harc – egyelőre nem is a főpolgármesteri cím megszerzéséért, hanem a jelöltség megkaparintásáért. A baloldal úgy tűnik, hogy ismét a már jól megszokott játékot játssza és már most azon veszekszik, hogy hogyan kellene összefogni és ki legyen a közös jelölt. Falus Ferenc 4 évvel ezelőtti kudarca és az utolsó pillanatban a kalapból előrántott Bokros Lajos kálváriája úgy tűnik, már nem él elég elevenen a baloldali döntéshozók emlékében, most ugyanis hasonló játékot játszanának el, most előválasztás becenévvel. Természetesen egységes álláspont ebben a kérdésben sincs, az önjelölt megmondóember, Puzsér Róbert ugyanis közölte: nem kíván részt venni az előválasztáson.

Legutóbb az MSZP szólalt meg az ügyben. A szocialisták azt javasolják a sétáló Budapest koncepciójával kampányoló Puzsérnak, hogy

ha komoly az elhatározása, hogy elindul a főpolgármesteri posztért, akkor vegyen részt az ellenzéki előválasztáson.

“Üdvözöljük a ringben Puzsér Róbertet, aki bejelentette, hogy 2019-ben elindul Budapest főpolgármesteri posztjáért” – írta pénteki közleményében az MSZP. Az ellenzéki párt szerint Puzsér Róbert egyetlen programpontjával, a zöldebb, élhetőbb Budapest elképzelésével nincs egyedül, hiszen az MSZP évek óta a tisztább levegőjű, egészségesebb Budapest tervét tűzte zászlajára.

Egyelőre ködbe vész a közös baloldali jelölt neve

Az MSZP szerint Tarlós István jelenlegi főpolgármester legyőzhető, ha egyetlen ellenzéki jelölt indul ellene. A legjobb jelölt az, akit maguk a budapestiek választanak ki, ezért azt javasoljuk Puzsér Róbertnek, ha komoly az elhatározása, vegyen részt az előzetes egyeztetéseken, és induljon el ő is az ellenzéki előválasztáson – áll a közleményben.

Kíváncsian várjuk, a baloldal újabb csetlése-botlása meghozza-e Tarlós Istvánnak is a kétharmadot…

Iratkozzon fel hírlevelünkre