Azbej: a Szentatya magához vonta a magyar zászlót

Fontos megerősítést kaptunk a Szentatyától, aki úgy fogalmazott, nagyon mélyen megérinti, hogy Magyarország ilyen szolidárisan viszonyul az üldözött keresztények szenvedéséhez - mondta vatikáni látogatásáról hazatérve Azbej Tristan államtitkár.

Fontos megerősítést kaptunk a Szentatyától, aki úgy fogalmazott, nagyon mélyen megérinti, hogy Magyarország ilyen szolidárisan viszonyul az üldözött keresztények szenvedéséhez – nyilatkozta a PestiSrácok kérdésére válaszolva Azbej Tristan. A Vatikánból hazatérő államtitkár beszámolt arról, hogy Ferenc pápa a Hungary Helps program keretében magyarországi ösztöndíjban részesülő, üldözött keresztény közösségekből származó fiatalokkal találkozott. A katolikus egyházfőt tájékoztatták a magyar ösztöndíj lényegéről, amelynek révén a hazatérő fiatalok megszerzett tudásukat hazájuk újraépítésében kamatoztathatják majd. Hozzátette; Ferenc pápa a közös fényképezkedés alkalmával magához vonta a delegáció magyar zászlaját, amelyet az államtitkár nagyon fontos gesztusnak nevezett. 

Azbej Tristan arról is beszélt, a programok mellett hivatalos tárgyalásokat is folytat többek között a Közel-Keleten is aktív jótékonysági szervezet, a AVSI-al egy lehetséges közös szíriai projektről. Emellett a Máltai Lovagrend főkancellárjával, illetve a jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend főkormányzójával is egyeztet majd. 

A PestiSrácok cikke ide kattintva olvasható. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre