Videó: egy missziós lelkész Afrikában

Rövid videó egy missziós lelkipásztorról, aki minden évben eljár Észak-Afrikába, hogy az ottani lelkészeket tanítsa, segítse és támogassa. Megrendítő igazságok, számunkra idegen perspektívák és beszámolók arról, hogy miben érhetnénk fel az ottani elnyomott, sokszor nyomorult helyzetben lévő egyházhoz. 

 

Az észak-afrikai egyház nagyon fiatal. Habár a Földközi-tenger déli partjainál már az első századokban jelen voltak a keresztények, az iszlám terjedésével a 7-8. századra kezdtek eltünedezni. Algériában, Tunéziában, Líbiában és Marokkóban csupán pár évtizede alapítottak új egyházakat. Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a muszlim környezetből érkezetteknek, hogyan egyeztetik össze az arab, berber, kabil és egyéb kultúrák vonásait és a különböző politikai hátterű országok különböző nehézségeivel? Hogyan segítenek nekik például az Open Doors munkatársai?

A holland lelkész, Ron van der Spoel a szervezetnek hála, már 5 éve tud tréningeket tartani egy csoportnyi észak-afrikai lelkipásztor számára, ami amellett, hogy komoly tanúságtétel, nagy áldozatvállalás és egyben nem veszélytelen. A videóban szó esik a muszlim-keresztény párbeszédről, együttműködésről, és a szent könyvek tanításáról.

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: Open Doors, OnderWeg

Iratkozzon fel hírlevelünkre