Kiss Ulrich SJ: Ami eddig sci-fi volt, az valóság lesz!

Keresztény vállalkozók és menedzserek számára szervez szimpóziumot Management by Jesus címmel a közismert jezsuita szerzetes, aki szerint a robotizáció magával fogja hozni az emberi klónozás dilemmájának feloldását is.

Az idők jeleire reflektál a harmadik Management by Jesus szimpózium, amelyre október 12-én kerül sor Budapesten. A rendezvény főszervezője, Kiss Ulrich jezsuita szerzetes – aki szerzetesi szolgálata előtt komoly világmárkáknál dolgozott topmenedzserként – a 777-nek adott interjúban úgy fogalmazott: „a világ folytonosan változik, és ha egy cég azon kapja magát, hogy lemaradt, akkor könnyen megszűnhet akár a piaca is”. Mint hangsúlyozta; a hit és a sikeres vállalkozás nem ellentéte egymásnak, hanem kölcsönösen tudja segíteni egymást.

„A jövőben a robotok fogják alakítani a kultúra képét: amit eddig science fiction filmekben láttunk, az valósággá fog válni” – nyilatkozta a szerzetes, az idei szimpózium témájára térve. Kiss Ulrich szerint egyelőre csupán kétségbeesett válaszkísérletek születnek a robotizáció által felvetett kérdésekre, ezért szükséges, hogy az eddiginél mélyebben gondoljuk át a témát.

Az EM-ek kapcsán rámutatott arra is, hogy a jövőben olyan fejlett robotokkal találkozhatunk, amelyek képesek lehetnek az egyes emberek emlékeit és érzéseit is magukévá tenni, hovatovább a klónozás által felvetett dilemmákat kell megoldanunk. Mivel a katolikus egyház e témakörben még nem alakított ki mindenre kiterjedő, részletes álláspontot, a marosvásárhelyi jezsuita közösség elöljárója szeretné „kiprovokálni”, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

A teljes beszélgetés a 777 oldalán olvasható.

A kép forrása a 777.

Iratkozzon fel hírlevelünkre