Keresztény házakat fosztottak ki Egyiptomban

Több tucat keresztény otthont fosztottak ki feldühödött egyiptomi muszlimok az ország középső részét.

 

 

A pénteki ima után több száz feldühödött muszlim vonult ki Dimshaw Hasmin falu mecsetjéből és a keresztények lakta negyed felé indultak.

Útközben egy autóból éles fegyvereket és botokat osztottak az „Allahu Akbart!” kiáltó tömegnek. A felfegyverkezett muszlimok betörtek a keresztények lakta házakba ahol bántalmazták az ott élőket majd kifosztották otthonaikat.

Az egyiptomi rendőrség megkésve reagált az eseményekre. Mire kiértek a helyszínre addig a feldühödött muszlimok feldúlták a település keresztények lakta utcáit.

A képre kattintva galéria nyílik!

Pontos adatok még nincsenek, de több tucat kopt keresztény vittek kórházba. A sérültek többsége nő és gyermek. A  kopt férfiak  még a munkahelyükön voltak, így nem tudták megvédeni családtagjaikat.

Az egyiptomi hatóságok egyetlen embert sem tartoztak le, ami már megszokott Egyiptomban, ha keresztények ellen követnek el atrocitásokat.  Ezért egyes kopt egyházi és politikai vezetők a hatóságokat is felelőssé teszik a keresztények elleni támadásokért, mivel szemet hunynak a bűncselekmények felett, és a tettesek következmények nélkül büntetlenül  élhetnek tovább.

 

A Minai Kopt Püspökség közleményben írta le az eseményeket ezzel felhívva a központi vezetés figyelmét az koptok ellen atrocitásokra. Az Kopt Ortodox Egyház felszólította az egyiptomi kormányt, hogy intézkedéseivel védje meg az ország minden állampolgárát, biztosítsa a vallás és az általános emberi jogokat.

 

Egyiptomban a keresztények elleni atrocitások mindennapossá váltak. Pár nappal ezelőtt szintén Mina tartományban lévő Ezbet Sultan településen támadtak meg egy kopt templomot a szélsőséges muszlimok.

S4C.news – Kassab Adonis

Forrás és fotó: Coptstoday.com

https://s4c.news/2018/08/11/kopt-keresztenyek-elleni-ongyilkos-merenyletet-hiusitottak-meg-egyiptomban/

Iratkozzon fel hírlevelünkre