A németek nagyobb mértékű támogatást szeretnének a hagyományos családoknak

A németek többsége szeretné, ha az állam nagyobb mértékben támogatná a hagyományos családokat.

A Die Tagespost katolikus lap megbízásából készült közvélemény-kutatás válaszadóinak mintegy 60 százaléka jelezte, hogy fontos lenne a hagyományos családok nagyobb támogatása. Összesen 22 százalék válaszolt negatívan arra a kijelentésre, hogy az államnak jobban kellene támogatnia a hagyományos családot.

A vélemények korcsoportonként eltérőek voltak. A 30-39 évesek 76 százaléka értett egyet az állítással. A 18 és 29 év közötti fiatalok közül viszont már csak 47 százalék helyeselte a nagyobb támogatást.

A magukat vallásosnak valló emberek egyértelmű többsége válaszolta azt, hogy a kormánynak nagyobb mértékben kellene támogtania a hagyományos családokat. A katolikus válaszadók értettek ezzel leginkább egyet (67 százalék). A protestánsok körében 62 százalék mutatott egyetértést a kijelentéssel. A szabadegyházakban 57 százalék szeretné, ha az állam jobban támogatná a hagyományos családot.

A felmérést az erfurti székhelyű INSA Consultante közvélemény-kutató intézet végezte a Die Tagespost megbízásából, 2008 felnőtt megkérdezésével.

Címlapképen: Német család kirándulása a Königsse-nél. Fotó forrása: EvaMospan/Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre