Donald Trump magasan vezet a lehetséges republikánus elnökjelöltek versenyében

Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve – derül a FoxNews közvélemény-kutatásából.

Az országos hírtelevízió reprezentatív felmérése szerint a republikánus párt előválasztásán részvételüket ígérők körében Donald Trump népszerűsége 54 százalék a februári 43 százalék után, miközben Ron DeSantis támogatottsága országos szinten 28-ról 24 százalékra mérséklődött. A harmadik helyen 6 százalékkal Mike Pence volt alelnök áll.

A közvélemény-kutatás republikánus szakértője, Daron Shaw szerint Donald Trump erősödésében szerepe van annak a másfél hete lábra kelt híresztelésnek, hogy a volt elnök ellen egy New York-i ügyész vádat emelhet.

A demokrata választók Joe Biden jelenlegi elnök újraindulását tekintve továbbra is megosztottak. 52 százalék szeretne mást látni a demokraták jelöltjeként a 2024-es elnökválasztáson. Az elnök pártjára szavazók 42 százaléka támogatja a februári 37 százalék után, hogy Joe Biden ismét megméresse magát.

A felmérésben közreműködő demokrata szakértő, Chris Anderson úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt év során nem volt érdemi elmozdulás Joe Biden megítélésében, ugyanakkor az látszik, hogy tartja a lépést.

A FoxNews országos közvélemény-kutatása március 24. és 27. között készült, a hírcsatorna havi rendszerességgel készít hasonló felméréseket.

(MTI)

A címlapképen Donald Trump amerikai elnök beszél az Atlantában rendezett választási kampányrendezvényén 2020. szeptember 25-én. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Iratkozzon fel hírlevelünkre