Millió lépés az iskoládért

Elstartolt a MILLIÓ LÉPÉS AZ ISKOLÁDÉRT verseny, amely keretén belül rendszeres mozgással gyűjthetünk pontokat és ezáltal nyerési esélyt az iskolánknak. Ahányszor teljesíti az iskola virtuálisan az Országos Kékkört, annyiszoros a nyerési esélye a sorsoláson. 

2023. március  27-én elindult az a 11 hetes országos kihívás, melynek célja a rendszeres mozgás beépítése a diákok és családjaik életébe – mindezen túl pedig 100 iskolának esélyt teremt arra, hogy 1-1 millió forint értékben sporteszközöket nyerjen. Minden iskola csak egyszer nyerhet, de az Országos Kéktúrát többször is körbejárhatja a programhoz csatlakozó diákok, szülők, nagybácsik-nagynénik segítségével, ami többszörösére növeli a nyerési esélyeket. Nincs más dolgunk, mint letölteni hozzá a MillióLépés applikációját és regisztrálni az iskolánk színeiben. És mozogni-mozogni-mozogni!

77 nap mozgás, millió lépés, és milliós nyeremény az iskoláknak – de hogyan?

Legyen a mi iskolánk is részese az ország legnagyobb kihívásának, amelyben megmozgatják a diákokat, szülőket, tanárokat és mindenkit, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát.

Az akció célja, hogy 2023. március 27-től 11 héten át a lehető legtöbb magyar gyermek mozogjon minden nap, és velük együtt váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód.

A versenyben 100 x 1 millió forint sporteszköz-támogatást sorsolnak ki az iskolák között. Ahányszor teljesíti az iskola virtuálisan az Országos Kékkört, annyiszoros a nyerési esélye a sorsoláson. Minden iskola csak egyszer nyerhet!

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá.

A játékban a lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció minden nap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

A program további tudnivalóiról az alábbi linken olvashatunk.

A címlapkép forrása: milliolepes.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre