Dunaszerdahelyen rendezik a Felvidéki Ősök Napját

Idén a Felvidéki Ősök Napja helyszíne a Dunaszerdahely lesz, amely 2023. július 21. és 23. között valósul meg.  A Magyar Turán Alapítvány elnöke, Bíró András Zsolt, az alapítvány technikai igazgatója, Varga Zoltán, a Felvidéki Turán és a Felvidéki Dalia Iskola vezetője, Kopecsni Gábor együtt látogattak el Dunaszerdahelyre, a Csallóköz központjába, hogy egyeztessék a részleteket a város vezetésével.

Az önkormányzati vezetőkkel folytatott egyeztetés után a szervezést képviselő delegáció a Csallóközi Múzeumba látogatott, ahol Nagy Iván igazgató fogadta őket. A múzeum részletes és rendkívül érdekes bemutatását követően a múzeum igazgatója és a szervezők áttekintették, hogy a Csallóközi Múzeum milyen módon kapcsolódhat be a Felvidéki Ősök Napja megvalósításába – írja a Felvidék.ma.

A rendezvény tervezett régészeti-antropológiai kiállításában fontos szerepet kaphatnak a Csallóközi Múzeum értékes, a magyar honfoglalás korából való leletei, amelyek révén a korai magyarság felvidéki régészeti örökségébe is bepillanthat az ünnepségre ellátogató közönség

– fejtette ki Bíró András Zsolt. A Magyar Turán Alapítvány elnöke hozzátette, az egyre szélesedő és biztató összefogás révén reménykedünk abban, hogy sikeresen és nagy őseink emlékéhez méltón tudjuk megrendezni a felvidéki magyarság eddigi legnagyobb közös hagyományőrző ünnepét.

A cikket teljes terjedelmében a Felvidék.ma oldalán olvashatják.

Forrás: Felvidék.ma

A címlapképen A Magyar Turán Alapítvány elnöke, Bíró András Zsolt, az alapítvány technikai igazgatója, Varga Zoltán, a Felvidéki Turán és a Felvidéki Dalia Iskola vezetője, Kopecsni Gábor és Csallóközi Múzeum igazgatója, Nagy Iván. Forrás: kurultaj.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre