Kárpátalja javára indítottak adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat

Betlehemi csillag címmel karácsonyi adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a kárpátaljaiak javára, a pénzadományok mellett elemlámpákat és gyertyákat várnak.

A szeretetszolgálat MTI-hez lejutatott pénteki közleménye szerint az adománygyűjtés célja, hogy a rendszeres áramkimaradásokkal küzdő kárpátaljaiak számára biztosított legyen az ünnep fénye. Az MRSZ december 20-ig gyűjt gyertyákat és elemlámpákat, továbbá a hónap végéig pénz felajánlásával is lehet csatlakozni a programhoz.
A tárgyi adományokból a családok, idősek otthonának hiánypótló megvilágítása válik elérhetővé, a pénzadományokból pedig akkumulátoros, nagy teljesítményű lámpákat vásárol az alapítvány, hogy karácsony ünnepén mind a 108 kárpátaljai református gyülekezetben biztosított lehessen a templomok világítása az istentiszteletek idején. Hozzátették: az elmúlt hónapokban az orosz-ukrán háború következményeként rendszeressé vált Ukrajnában, így Kárpátalján is a közüzemi szolgáltatások akadozása, az előre tervezett és a váratlanul jelentkező áramszünetek megnehezítik a lakosság mindennapjait. A családi háztartások jellemzően nem rendelkeznek áramfejlesztőkkel a villanyáram pótlására, a közvilágítás hiánya miatt pedig megnőtt a balesetek száma az esti órákban.

A gyertyákat és elemlámpákat december 20-ig várja a szeretetszolgálat budapesti és debreceni központi irodáiban. Pénzt felajánlani online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül lehet. Emellett banki átutalással a szervezet 10702019-85008898-51100005 számlaszámára is várják az adományokat, a közleményben a “Betlehemi csillag” feltüntetésével.

(MTI)

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre