Jézusról akart beszélni a szentinelézeknek

Rendőrségi nyomozás zajlik az Indiához tartozó Északi-Szentinel-szigeten, helikopterekkel keresik a vélhetően megölt amerikai fiatal férfit.

Az indiai kormány már korábban megtiltotta az autonóm szigetre való utazást, amely híres az ellenséges beállítódottságú lakosairól.  Erre azonban a 26 éves John Allen Chau fittyet hányt és elment azzal a szándékkal, hogy majd a híresen toleráns törzsbelieknek Jézusról fog beszélni.

A barátságos szentinelézek általában nyíl- és dárdazáporral támadnak rá a 60 négyzetkilométeres szigetre lépő idegenekre. Ezen nemzeti sportnak számító tevékenységükön túl megőrizték vadászó-gyűjtögető életmódjukat.

Utoljára a kilencvenes években járt ott idegen. Az indiai kormány nem csak a turisták védelmében tiltotta be a turizmust az Északi-Szentinel-szigeten, hanem az őslakosság védelmében is: az elszigetelten élő emberek valószínűleg nem élnék túl, ha valamilyen fertőzést vinne be a szigetre egy odautazó idegen.

John Allen Chau az evangélium jó hírével akarta megörvendeztetni a megátalkodott bennszülötteket, akik ezt nem tartottak jó ötletnek és végeztek vele.

(euronews)

Iratkozzon fel hírlevelünkre