Bese Gergő atya: Elég volt a háborúból, a vérontásból

„Ha teljesítik kéréseimet, Oroszország meg fog térni és békéjük lesz; ha nem, tévedéseit a világra fogja szórni háborúk gerjesztésével és az Egyház üldözésével. A jók vértanúk lesznek, a Szentatyának sokat kell szenvednie, nemzetek fognak elpusztulni. Végül az én Szeplőtelen Szívem győzni fog. A Szentatya föl fogja ajánlani nekem Oroszországot, mely meg fog térni, és a világ egy békés korszakot kap ajándékul.”

Fatimában a Boldogságos Szűz Mária május 13-tól október 13-ig hat alkalommal jelent meg a három pásztor gyermeknek, hogy tolmácsolják az emberiségnek a mennyország üzenetét.

Az idézett felszólítás nem két éve hangzott el, hanem 106 éve! Már akkor egyértelművé vált, hogy a világ békéje nem valósulhat meg Oroszország nélkül. Ameddig nem vesszük komolyan Mária kérését, ne várjuk, hogy minden jobbra fordul. Van megoldás, Mária Szeplőtelen Szívéhez folyamodni, hogy elérkezzen a győzelem, ami nem egyik vagy másik ország háborúban aratott elsőségét jelenti, hanem a teljes kiengesztelődést.

Elég volt a háborúból, a vérontásból! Állítsuk meg az öldöklés pusztító gépezetét!

Sajnos azonban az ember a lehető legrosszabb utat választotta, egy Isten nélküli világ megalkotását. Legyünk egy kicsit kritikusak, nem csak a világi hatóságok vették félvállról a fatimai üzeneteket, az Egyház sem fordított kellő figyelmet rá. Hosszú évtizedekig halogatták a lépéseket, és akkor már sok minden megkésett volt. Bekövetkezett a második világháború, Oroszország elterjesztette tévtanait, és az Egyház – benne a Szentatya – sokat szenvedett és szenved azóta is. Mert még mindig nem sikerült a kérést maradéktalanul teljesíteni!

Oroszország továbbra is veszélyt jelent az emberiségre, még mindig „háborúk gerjesztésével” szeretné megváltoztatni a világot.

Ahelyett, hogy felismernénk a jeleket, a modern ember mindent feláldoz a tudomány oltárán. A transzcendenst elutasítja és az ész elsőbbségét hangsúlyozva teremt káoszt és bizonytalanságot. Egyre mélyebb társadalmi feszültségeket generál szegények és gazdagok között, relativizálja a család intézményét, egy törpe kisebbség akaratát erőlteti a többségi társadalomra, üldözi az Egyházat és mindazt, ami képes rendet tenni abban az új világban, amit megalkottak.

Szent II. János Pál pápa erre figyelmeztette Európát és különösen a ’90 után szabaddá vált országok népeit, hogy ne dőljenek be a szekularizáció hazug és álságos reklámjainak, a könnyen jövő gazdagság és jólét hazug illúzióinak. Továbbra sincs ingyen gulyás, (persze ezt nem a pápa mondta) mindenért drága árat kell fizetni. Látjuk az elmúlt 30 év „termését”. Mi magyarok éllovasok vagyunk abban, ahogyan átvettük a nyugat „világmegváltó” újításait. Veszélynek tesszük ki gyermekeinket, unokáinkat, ha továbbra sem halljuk meg Fatima hangját.

A béke megvalósulása a szívekben kezdődik. A kemény és megkeseredett szívek nem tudják befogadni a gyógyulás ellenszereit: a feltámadott Krisztus békére hívó szavait.

Adja meg az Isten, hogy a 106 évvel ezelőtti történések egy új világ hajnala és ne egy új, sötét korszak kezdete legyen.

Címlapkép: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre