A közösségi média lehet szövetséges is a gyermeknevelésben – PODCAST

A közösségi média lehet hasznos a gyermeknevelésben? TikTok-ozhatunk együtt a gyermekeinkkel? Miért éppen a tanárok a szülők legfontosabb szövetségesei a gyermeknevelésben? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Vasarnap.hu Podcast műsorában. Varga István László jövőkutatóval és fiával, Varga Bonifáccal Bese Gergő atya beszélt a nemrégiben megjelent Paradigmaváltás a gyermeknevelésben című könyvük kapcsán. A beszélgetés első része itt érhető el.

Varga István László jövőkutató a Vasarnap.hu podcastjában beszámolt arról, hogy fontos, hogy a gyermeknevelés során a szülők is alkalmazkodjanak a megváltozó világhoz. Ismerjék azokat a virtuális tereket, közösségi platformokat, ahol gyermekeik idejük egy jelentős részét eltöltik.

Hangsúlyozta, hogy nem előremutató, ha a szülők leszólják a közösségi médiát. A szakember azt mondta, hogy helyette érdemes megismerni a TikTok-ot és más fiataloknak szóló közösségi felületeket, mert csak így tudják kontrollálni, helyes úton tartani a gyermekeket, illetve tematizálni az eléjük kerülő tartalmakat.

Ha nem így tesznek, akkor a közösségi média szemete hullhat mindazon fiatalok fejére, akik nem tudják saját érdeklődési körük szerint használni a közösségi média által kínált lehetőségeket.

Hangsúlyozta, hogy a gyermeknevelés 24 órás szolgálat, ahol a fiatalokat bármikor pofonok érhetik a közösségi média felületeiről.

Varga Bonifác, a kötet társszerzője elmondta, hogy a kommunikáció alapja a közös tudás. Ezt pedig egy családon belül együtt kell építeni – akár a közösségi média felületein is.
 

 

 

Elsőnek a szülőnek kell változnia – PODCAST

Címlapkép: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre