Szilvay Gergely: „Nincs olyan, hogy LMBTQ gyerek”

26. Budapest Pride

Angliában és Walesben napvilágot látott az első olyan népszámlálás eredménye, amely során az LMBTQ lakosok nagyságát is felmérték.

A BBC beszámolója alapján a 16 év feletti lakosság 89,4 százaléka vallotta magát heteroszexuálisnak, továbbá 1,5 százalék homoszexuálisnak, 1,3 százalék biszexuálisnak, valamint 0,3 százalék sorolta magát egyéb szexuális orientációba.

Az egyéb kategórián belül 0,23 százalék pánszexuálisként, 0,06 százalék aszexuálisként, 0,03 százalék queerként és 0,02 százalék más eltérő identitásúként definiálta magát.

A gender-elmélet kritikája című könyvet jegyző Szilvay Gergely publicista, kutató lapunk megkeresésére elmondta, hogy a nyugati társadalmakban az LMBTQ közösség jelenléte 5-5,6 százalékig nem kiemelkedő érték.

A felmérés alapján, a heteroszexuálistól eltérő szexuális orientáltságúnak a legmagasabb arányban (6,9 százalék) a 16-24 év közöttiek vallották magukat. Szilvay Gergely ezt egyértelműen egy popkulturális propaganda eredményének véli, hiszen elmondása szerint nincs olyan, hogy valaki veleszületett módon meleg, leszbikus vagy transznemű, mivel ezt tudományosan sem tudták még alátámasztani.

„Manapság menő transznak lenni sok nyugati iskolában”

– mondta Szilvay Gergely, majd kifejtette, hogy az LMBTQ népszerűsége a fiatalok körében az intenzív propagálás eredményének tudható be, valamint hozzátette:

„Nincs olyan, hogy LMBTQ gyerek, tekintve, hogy kamaszkorig nem rögzül a nemi irányultság teljes mértékben.”

Forrás: bbc.com, theguardian.com

A címlapképen 26. Budapest Pride. Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre