Szerdán egymásnak feszül a kormány és a Magyar Energiaital Szövetség

Megtudtuk: egymásnak feszül a kormány és a Magyar Energiaital Szövetség (MESZ), akik szerdán ülnek asztalhoz, az egyeztetés pedig minden bizonnyal nem lesz indulatoktól mentes.

Értesülésünk szerint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hívta egyeztetésre a MESZ-t. Úgy tudjuk, a megbeszélésen részt vesz több szervezet és az egészségügy területén dolgozó szaktekintély is. Tavaly Rétvári már tartott a témában sajtótájékoztatót, akkor Müller Cecília országos tisztifőorvos, és Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója volt még jelen.

A következő, szerdai egyeztetés különlegessége, hogy információnk szerint Dr. Csibi Sándor, a MESZ főtitkára is jelen lesz a megbeszélésen, ahol bizony kemény kritikákra és kérdésekre számíthat.

A múltban a kormány különböző intézkedésekkel próbált fellépni az energiaitalok túlfogyasztása ellen. Az termékeket bevonta a népegészségügyi termékadó, az úgynevezett csipszadó hatálya alá, illetve megtiltotta az ilyen típusú termékek árusítását az iskolai büfékben.

A tavalyi évben több kampány is indult, amely az energiaitalok veszélyeire hívta fel a figyelmet, ám még mindig magas a diákok között az energiaital-fogyasztás.

Rétvári Bence: Veszélyes, de óriási divatja van az energiaitalok fogyasztásának

Legutóbb január közepén az M1 aktuális csatorna műsorában jelezte Rétvári Bence, hogy szemléletformáló programokkal igyekszik felhívni a fiatalok figyelmét az energiaitalok túlfogyasztásának veszélyeire a kormány. Rétvári Bence a műsorban ismertette: a középiskolás és felső tagozatos diákok 10 százaléka napi rendszerességgel fogyaszt energiaitalt. Ezek a fiatalok könnyen függővé válhatnak, amely hosszú távon súlyos következményekkel járhat, szív- érrendszeri betegségeket, illetve idegrendszeri problémákat okozhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre