Háromnapos KDNP-s fórumot rendeztek a lakiteleki Népfőiskolán 

Először 2021-ben került sor a KDNP Bács-Kiskun vármegyei elnökének, Dr. Mák Kornélnak a kezdeményezésére Lakiteleken a Tolna-Pest és Bács-Kiskun vármegyei Kereszténydemokrata szervezetek, a Barankovics Alapítvány és a Nemzeti Fórum vezetőinek a találkozójára. 2023. január 27-29. között aztán ismét egy rendkívül sikeres fórumot tartottak, amelynek szintén a lakiteleki Népfőiskola adott otthont.

Pénteken plenáris előadásokra került sor, a főszervező Dr. Mák Kornél után Gaál Gergely Pest vármegyei és Orbán Attila Tolna vármegyei KDNP-elnökök is köszöntőt mondtak. A közel 150 meghívott előtt köszöntötték Demeter András országgyűlési képviselőt, a Fidesz dél-alföldi pártigazgatóját, Lezsák Sándort, a Nemzeti Fórum elnökét, az Országgyűlés alelnökét és Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettest, a KDNP ügyvezető főtitkárát. Latorcai Csaba kézbesítette Semjén Zsolt üzenetét, miszerint a következő fórumon a párt elnöke is részt fog venni.

Balla Attilának a hazai digitalizációs technológiáért felelős Neumann János Kft. szakmai igazgatójának az előadása szakmai jelleget kölcsönzött a szombatnak, akit Varga Mihály pénzügyminiszter követett. Utánuk előadást tartott az orosz-ukrán háborúról Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Alapítvány szakmai igazgatója. 

A 2024-es önkormányzati kampány kapcsán felszólalt Pesti Imre országgyűlési képviselő, délután pedig Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök tartott előadást. Este Gaál Gergely vezetésével Bányai Gábor, Szűcs Lajos és Mák Kornél beszélgettek családról, politikáról. 

A fórum misével zárult vasárnap, valamint Dr. Mák Kornél köszönetnyilvánításával, aki sok erőt és kitartást kívánt a válságos mindennapok megoldásaihoz.

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre