Bese Gergő atya: Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

A békéért, a világ egységéért szerveznek nemzetközi imanapot október 18-án, melyre nem csak az idősebb korosztályt szólítják meg, hanem különösen is a fiatalokat. Egymillió gyermek kapcsolódik össze szívben, hogy a várva várt béke beköszöntsön a világba.

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért – plakát (Forrás: MKPK Hitoktatási Bizottság)

De miért is bízunk ennyire az imádságban? Mert az imának ereje van. Különösen, ha sokan fordulunk egy irányba, képesek lehetünk a lehetetlent kieszközölni az Istentől, azaz a csodákat. A változást egyedül Isten hozza el. Ő kivárja, mennyire vagyunk állhatatosak és türelmesek, nem siet, bőven van ideje.

Ha pedig a csodákat említettem,

gondoljunk csak Ausztriára, ahol egymillió rózsafüzért imádkozó elérte azt, amire mi, magyarok a fegyverek árán sem voltunk képesek, a szovjetek kivonultak az országból.

Váratlan és megmagyarázhatatlan cselekedet volt. Szabadok lettek. Mennyire másképpen alakult volna népünk élete is, ha bízunk a gondviselésben és nem csak az ember erejében.

A csodákat folytathatjuk akár Portugália történetével is, ahol 1917-ben megnyílt az ég és Szűz Mária ismét közénk lépett, hogy jelenései alkalmával folytonosan a bűnösök megtérésére és a rózsafüzér imádságára hívja a világot a három kis pásztorgyermeken keresztül. Az első hitetlenkedések után októberben megtapasztalták a napcsodát és hittek Francesconak, Jacintának és Luciának. A portugálok megszívlelték az intő szavakat és az ígéret beteljesült, a második világháború borzalmai elkerülték az országot.

Fausztina nővér Lengyelországban pedig az Irgalmasság üzenetének hírnökeként átadta a szabadulás kulcsát az elnyomásnak és a megsemmisítésnek kitett lengyel népnek: a rózsafüzért.

A sort számos példával lehetne még kiegészíteni, ami bebizonyítaná az Isten működését napjaink történelmének alakításában is. A gond persze abban is áll, hogy hamar ellanyhul a lelkesedésünk. Ausztria az elnyert szabadságát sem népének lelki gyarapodására és egy erős nemzet építésére használta fel, hanem engedte, hogy a Sátán egy másik izmuson keresztül, a liberalizmus pusztításain keresztül újra rabságba taszítsa őket. A jelent pedig ismerjük, elég csak Conchita Wurstra gondolnunk.

A rózsafüzér nem szerencsét hozó amulett, talizmán, nem nyaklánc, de nem is visszapillantó tükör dísze, hanem kötelék Isten és ember között. Egy olyan csatorna, melynek égi oldalán nyitott szív és fül található.

„Szüntelenül imádkozzatok!” (1Tessz 5,17), mondja Szent Pál. Vegyük fel a kesztyűt a Sátánnal szemben!

A címlapkép forrása: MKPK Hitoktatási Bizottság

Iratkozzon fel hírlevelünkre