Megkezdődött a székesfehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének építése

Megtörtént az alapkőletétel, ezzel megkezdődött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati tömbjének építése mintegy 11,5 milliárd forintból.

A székesfehérvári önkormányzat közleménye szerint a háromszintes épület a tervek szerint jövő év végére lesz kész. Az új tömbben a pulmonológiai, az infektológiai és az onkológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák, gondozók kapnak helyet, csaknem hatezer négyzetméteren.

Idézték Vargha Tamást, a Fejér megyei 1-es választókerület kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltjét, aki arról beszélt, 12 évvel ezelőtt, amikor először lehetett a város országgyűlési képviselője, tudta: a legfontosabb feladata az lesz, hogy minél előbb stabilizálják a Szent György Kórház helyzetét és fejlesszék az ellátórendszerét. Jelezte, hogy ennek egyik csúcspontja volt, amikor 2015-ben a kórház fejlesztésének első ütemét, a mintegy 8,1 milliárd forintból létrehozott sebészeti tömböt adták át.

Bucsi László főigazgató felidézte, hogy az elmúlt 12 évben 15 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg az intézményben: megújult a sürgősségi-trauma ambulancia, az intenzív osztály, a gyógyszertári központ, valamint új hemodinamikai és gasztroenterológiai labort is kialakítottak az ezekhez tartozó új eszközparkkal együtt. Fejlesztették a pszichiátriai osztályt, megújult a szülészet és a perinatális intenzív centrum, továbbá létrejött egy a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt egynapos sebészet is.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester kiemelte, hogy sok minden megvalósult a kórház fejlesztésének terveiből, csak az ápolási osztály épületének felújítása nem. Megjegyezte, hogy a Modern városok programban látják azt a forrást, amelynek átcsoportosításával a város segítheti ennek a beruházásnak a megvalósítását.
Az új belgyógyászati tömbben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki önálló vizesblokkal. Az új egységet a megújuló függőfolyosó köti össze a kórház többi részével. Az építésen és az eszközbeszerzéseken túl a projektben megtörténik a hotelépület, a diagnosztikai, a sürgősségi betegellátó osztály, valamint a szakambulancia épületeinek légtechnikai felújítása is.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre