Kétmilliárd forinttal segíti a magyar kormány Kárpátalját

Ma reggel Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára közös sajtótájékoztatón jelentette be: a magyar kormány már kétmilliárd forintnyi segítséget nyújtott a kárpátaljai humanitárius helyzet kezelésére különböző programokon keresztül.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál tartott sajtótájékoztató után indították útnak azt a két teherautót, mely az adományokat és segélyszállítmányt viszi Kárpátaljára.

A kormányszóvivő elmondta: az egész országot érintő összefogás valósult meg az orosz–ukrán háború áldozatainak a megsegítésére, ezért a magyar kormány segítő kezet nyújt Kárpátalján is, kiemelt figyelmet fordítva honfitársainkra. A megyét humanitárius válság fenyegeti, ezért szükség van a szülőföldjükön maradók támogatására és a területre érkező nagyszámú belső menekült közösség ellátására is. 

2022. március 8. – Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Azbej Tristan államtitkár sajtótájékoztatót tart a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

A sajtótájékoztatón elhangzott: a magyar kormány eddig megközelítőleg kétmilliárd forintos támogatást nyújtott a humanitárius válság enyhítésére Kárpátalján. A Hungary Helps Program keretében Magyarország 1,3 milliárd forintot adományozott a magyar karitatív szervezetek és egyházak támogatására. Ezenkívül 600 millió forint értékű segélyszállítmányt és katasztrófavédelmi eszközt indított útjára Ukrajna magyarlakta területére.

Azbej Tristan államtitkár elmondta: a Hungary Helps Program Magyarország humanitárius segítségnyújtási programja az elmúlt öt évben a világ 50 országában több mint félmillió embernek segített humanitárius katasztrófahelyzetek átvészelésében, a szülőföldön való megmaradásukban. Most megváltozott a helyzet, mert a humanitárius katasztrófahelyzet a szomszédságunkban, Ukrajnában fenyeget. Ezért Magyarország elindította történelmének egyik legnagyobb segítségnyújtási programját.

2022. március 8. – Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Azbej Tristan államtitkár sajtótájékoztatót tart a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

A sajtótájékoztatón elhangzott: Magyarország befogadja az ukrajnai háborús menekülteket, ugyanakkor elindított egy olyan programot is, amelynek célja az országhatáron túl Ukrajnában, elsősorban Kárpátalján a bajba jutott családok megsegítése. A kárpátaljai humanitárius segítségnyújtásra a kormány a válság kezdete óta eddig közel kétmilliárd forintot szentelt. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!