A létbizonytalanságról szól a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház új bemutatója

A létbizonytalanságról szól a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Szerelem és más bűntények című új bemutatója, amely egy szerb film színpadi adaptációja – közölte az erdélyi teátrum az MTI-vel.

Az előadás Stefan Arsenijevic azonos című filmje (Szerelem és egyéb bűnök) alapján készült rendkívül sajátos stílusban. Az előadás rendezője Theodor-Cristian Popescu, akinek ez az első sepsiszentgyörgyi munkája. Sem a rendezőnek, sem a sepsiszentgyörgyi színház prózai társulatának nem volt még olyan előadása, amely film alapján készült volna, valójában ők találták ki a Stefan Arsenijevic-Srdjan Koljevic-Bojan Vuletic által írt forgatókönyv színpadi változatát. A történet a szerb fővárosban játszódik, amelynek kilátástalan alvilágában Anica új életre vágyik, azonban, mielőtt elhagyná Belgrádot, elhatározza, hogy lezárja addigi életének elvarratlan szálait. Rengeteg furcsa ember veszi körül: életunt maffiavezér, öngyilkos hajlamú kamaszlány, pitiáner gengszterek, egykor jobb napokat látott idős hölgyek és egy mindenre elszánt romantikus lelkű fiatalember, akiről kiderül, hogy gyengéd érzelmeket táplál iránta.

Az előadás egyetlen nap eseményeit dolgozza fel. Theodor-Cristian Popescu rendező a színpad korlátozott lehetőségei miatt áthelyezte a cselekmény hangsúlyait a belső történésekre. Elmondta, hogy az előadásban is fontos szerepe van a képeknek, de ezek más jellegű drámaiságot hordoznak, mint a film képei, a színészi játékban pedig olyan árnyalatokat kerestek, amelyek nem színpadszerűek, ezért kísérleti előadásról beszélhetünk. A bemutató szerdán este 7 órakor lesz a színház nagytermében, ezen Stefan Arsenijevic is jelen lesz – olvasható a színház közleményében.

(MTI)

Címlapkép: MTVA Fotó – Molnár-Bernáth László

Iratkozzon fel hírlevelünkre