A brazil kormánnyal bővült a Hungary Helps Program nemzetközi együttműködői köre

A magyar kormány Hungary Helps Programjának célja az üldözött keresztények megsegítése és a migráció megelőzése humanitárius támogatással. A Program további célja, hogy más országok kormányait is a világon üldöztetést szenvedő több százmillió keresztény ügye mellé állítsa.

A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága széles körű nemzetközi együttműködést épített a kezdeményezés köré, közös programokat indítva többek között az Egyesült Államok, Lengyelország, Észtország, Görögország és Szlovénia kormányzati szerveivel. Brazília és Magyarország humanitárius együttműködéséről szóló egyetértési nyilatkozat február 17-i aláírásával tovább bővül ez az együttműködői kör.

hungary helps

Megrongált Krisztus szobor a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságának „Kereszt-tűzben” című kiállításán – Fotó: Hungary Helps Facebook-oldal

 

A dokumentumban a két ország kormánya hitet tesz a migráció helyett a helybe vitt segítség elve, valamint a világ legüldözöttebb vallási csoportjának megsegítésének szükségessége mellett. Az együttműködés lehetőséget nyit az erőszakos támadásokat elszenvedő keresztény közösségek közös támogatására, valamint a humanitárius gyakorlatok megosztására.

A Hungary Helps Program által megsegített emberek száma meghaladta a félmillió főt. A program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajba jutott embereket Magyarországra hozni.

(MTI)

Címlapkép: Hungary Helps Facebook-oldal

Iratkozzon fel hírlevelünkre