Orbán Viktor évértékelőt tartott

A miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédet.

Mi, akik ma itt összejöttünk, különböző emberek vagyunk, de egy dolog közös bennünk: magyarok vagyunk, akiknek közös szenvedélye Magyarország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében, szombaton Budapesten.

A kormányfő, a Fidesz elnöke kiemelte: amit a baloldal tesz, lehet, hogy egy új politikai stratégia. „Vérig sérteni az embereket, gúnyolódni a fogyatékkal élőkön, belegyalogolni a vidékiekbe, fenyegetni a nyugdíjasokat és lenézni a nőket. Emberemlékezet óta nem beszéltek így a magyarokkal. Az ember nem hisz a fülének” — jelentette ki.

Úgy vélte, ha ez stratégia, akkor világszabadalom.

„De Gaulle-nak lehet igaza, beszélni mindenki tud, a vezető viszont azt is tudja, mikor hallgasson” – fogalmazott. Hozzátette: ez „kínos, nem kicsit, nagyon”.

Orbán Viktor azt mondta: a baloldal, bár olyan, amilyen, „benne van a nemzetben, mint a balsors a Himnuszban”.

Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont nem zavarja, ami a baloldalon történik

„Ők hozták az ország nyakára ezt az egész showműsort” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében, szombaton Budapesten. A Fidesz elnöke kifejtette: a baloldal miatt „Horn Gyula forog a sírjában. Medgyessy nem győz félrenézni, az SZDSZ-esek zavartan bámulják a cipőjük orrát”. Úgy látja, „csak Gyurcsányt és Bajnait nem zavarja”, elvégre „ők hozták az ország nyakára ezt az egész showműsort”, hogy ne látszódjék: valójában ők készülnek visszatérésre.

Vírushelyzet

Magyarországra nemcsak a vírus, de a baloldal is rátámadt, azt remélve, hogy megbuktathatják a kormányt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott szombati évértékelő beszédében. Amikor zárni kellett, nyitást követeltek, amikor nyitni kellett, akkor zárást. Diktatúrát harsogtak, külföldi lejárató akciókat szerveztek, kamuvideókat, ál- és rémhíreket terjesztettek – fogalmazott. Orbán Viktor ezt súlyos felelőtlenségnek nevezte, hozzátéve: halálos világjárvány idején a családok millióinak félelmét kormánybuktatásra kihasználni minden ítélőszék előtt védhetetlen cselekedet. “

„Mind a kettőnek el is jön majd az ideje, az egyik április 3-án, a másik pedig a Jóisten rendelése szerint” – jegyezte meg. Kijelentette: a kormány a koronavírus-járvány alatt is egységes és higgadt maradt, az ország cselekvőképessége egy pillanatig sem forgott veszélyben, vagyis a 2011-ben bevezetett új alkotmányos államvezetési rend jól vizsgázott.

13. havi nyugdíj

A járvány alatt a családoknál sem kellett behúzni a kéziféket, ezt tartja a magyar gazdaság válság alatti legnagyobb teljesítményének Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szombaton, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében hangsúlyozta: megkezdődött a 25 év alattiak adómentessége, a családok kézhez vehetik az adóvisszatérítésüket és a 13. havi nyugdíjak is megérkeztek a napokban. Az utóbbi nemcsak gazdasági fegyvertény, de valódi jóvátétel is – értékelt.

„Azt adjuk vissza, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett” – fűzte hozzá. Elmondta azt is, hogy a minimálbér 2022-ben 20 százalékkal nő, a munkát terhelő adók pedig 4 százalékkal csökkennek. „Tető alá hoztuk a nagy nemzeti megállapodást, amely magába foglalta a szakszervezeteket, a munkaadókat, a kormányt és a megállapodást szentesítő parlamentet is. Kivéve persze a baloldalt, amely semmit sem szavazott meg” – emlékeztetett a miniszterelnök. 

Benzinárstop

További három hónappal meghosszabbodik a benzinárstop – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.

Egymillióval többen dolgoznak, mint a Gyurcsány-kormány idején

A vírusjárvány ellenére még soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon a rendszerváltás óta, több mint egymillióval dolgoznak többen, mint a Gyurcsány-kormány idején – hangsúlyozta Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartott szombati évértékelő beszédében.

Felidézte, hogy 2010 óta új magyar gazdaságot épített a kormány, úgy döntöttek, hogy segély helyett munkát adnak az embereknek. Arra is felhívta a figyelmet: tavaly sikerült egy újabb “brutális rekordot” dönteni, Magyarország exportteljesítménye 119 milliárd euróra nőtt. Emellett 2010-ben arról is döntött a kormány, hogy a kulcságazatokat magyarosítja, ezért a külföldi tulajdont 50 százalék alá szorítja a bankrendszerben, a médiában és az energiaszektorban is.

Hozzátette: a bankoknál 60, a médiában 66, az energiaszektorban pedig 71 százalékról indultak, de mára mindenhol többségbe került a magyar tulajdon.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre!