Ismét elérhető lesz az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás

A Vidékfejlesztési Programban meghirdetett, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című pályázati felívás a tervek szerint februárban újranyílik, így lehetőség lesz arra, hogy az állattartók nagyobb léptékű beruházásaikat megvalósítsák – közölte Nagy István agrárminiszter az MTI-vel csütörtökön.

A tárcavezető hangsúlyozta: az újranyitást a 2020 őszén megjelent kiírás óriási sikere indokolja. Akkor, a 360 milliárd forint keretösszegű felhívásra közel 473 milliárd forintra nyújtottak be támogatási igényt a kérelmezők.

Kiemelte, hogy a felhívás a már megismert feltételrendszer mellett lesz továbbra is elérhető, a támogatási intenzitás főszabályként 50 százalékos, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió forint között változik, maximum 2 milliárd forint lehet.

A tájékoztatás szerint baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára nyílik ismét lehetőség támogatott módon új állattartó telepek létrehozására, meglévők korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy azok is pályázhatnak, akik a korábbi felhívás keretében már részesültek ilyen támogatásban, akár ugyanazon megvalósítási helyre is.

A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint február végétől lesz lehetőség.

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre