Lefejeztek a dzsihadisták egy evangélikus lelkészt

Megállítottak egy férfit a mezőn, lefejezték, majd a fejét átadták a feleségnek, megparancsolva neki, hogy tájékoztassa a történtekről a hatóságokat. Egy mozambiki tartományban, Capo Delgadóban történt az eset, ahol a dzsihadisták évek óta félelemben tartják a lakosságot.

A Mozambik északi részén fekvő Capo Delgado tartományban a lázadó gerillák – akik azt állítják, kapcsolatban állnak a Daesh szélsőséges szervezettel – 2017 októbere óta tartják terrorban a helyieket. Nemrégiben döbbenetes gyilkosságot követtek el: lefejeztek egy evangéikus lelkészt, a fejét pedig átadták a feleségének. Az asszony a helyi járási rendőrkapitányságra vitte a táskát, amelyben a férje feje volt – írja a V4NA hírügynökség.

A cikk szerint ez csak a legújabb eset a hasonló támadások sorozatában, amelyek immáron 4 éve sújtják Cabo Delgado természeti erőforrásokban gazdag kerületeit. A biztonsági erőkkel való összecsapások eddig 3000 halálos áldozatot követeltek, a harcok hatására pedig 800 000 lakos kényszerült elhagyni otthonát.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre