Megszökött két ember egy karanténhotelből, a repülőtéren fogták el őket

Megszökött két ember egy karanténhotelből, a határrendőrség vasárnap fogta el őket egy Spanyolországba induló légijáraton – közölték a holland hatóságok.

A pár egy olyan szállodából oldott kereket, ahol a Dél-Afrikából érkezett, koronavírusra pozitívan tesztelt embereket helyezik el, akiknél egyébként a SARS-CoV-2 omikron nevet kapott új variánsát is kimutatták.

A szökevényeket a rendőrség átadta az egészségügyi szerveknek, azok pedig ismét haladéktalanul karantén alá helyezték a párost.
Egy holland hatósági szóvivő korábban közölte, hogy a karanténhoteleknél a rendőrség és egyéb biztonsági erők látnak el őrszolgálatot. „Oka van a biztonsági intézkedéseknek” – tette hozzá az illetékes.

A pár szökését megelőzően néhány órával Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter leszögezte, hogy a hatóságok biztosítani fogják a vesztegzárelőírások betartását.

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) vasárnapi jelentése szerint 13 fertőzöttnél mutatták ki az új koronavírus omikron variánsát a Dél-Afrikából pénteken Amszterdamba érkezett repülőgép utasai közül. A 624 utasból érkezéskor egyébként 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje.

A fertőzötteket egy Amszterdam közelében lévő őrzött hotelben szállásolták el, ahol legalább öt napig kell maradniuk. Azoknak az utasoknak, akiknek a tesztje negatív volt, ugyancsak öt napig önkéntes karanténba kell vonulniuk. „Ellenőrizni fogjuk, hogy valóban tartják-e magukat a szabályokhoz” – jelentette ki de Jonge újságíróknak nyilatkozva.

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre