A lengyelek támogatják a határkerítést, többségük szerint az EU-nak is kell rá adnia pénzt

Az Európai Uniónak is be kell szállnia a lengyel-fehérorosz határon épülő kerítés költségeibe a lengyelek többsége szerint, derül ki egy friss kutatásból.

A lengyelek túlnyomó többsége támogatja, hogy határkerítés épül az Európai Unió külső határán, Lengyelország és Fehéroroszország között, derül ki egy friss közvélemény-kutatásból, amit a Social Changes intézet készített a wPolityce hírportál megbízásából, számolt be a V4NA.

A tanulmány arra is rámutat, hogy a válaszadók háromnegyede úgy gondolja, hogy az Európai Uniónak részben vagy egészében finanszíroznia kell az határkerítés megépítését, ami az egész EU-t védi az illegális migrációtól.

Az eredményeket részletezve a hírportál beszámol róla, hogy a válaszadók 60 százaléka támogatja a kerítés megépítését, míg 24 százaléka ellenzi azt.

Arról is kérdezték a lengyeleket, hogy szerintük kinek kellene finanszírozni a határzár építését. A válaszadók 50 százaléka szerint Lengyelországnak és az Európai Uniónak közösen és 25 százaléka szerint teljes egészében az Európai Uniónak kell állnia a költségeket.

Csupán 6 százalék válaszolta azt, hogy Lengyelországnak kell egyedül fizetnie a kerítésért, a válaszadók 19 százalékának pedig nem volt véleménye a kérdésről.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: MTI/EPA/PAP/Marcin Onufryjuk

Iratkozzon fel hírlevelünkre!