Szarka Tamás egymillió forintot adományoz az üldözött keresztények megsegítésére

2020-ban megszületett Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó, szakrális műve a Missa Missio. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és a mű bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez. Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy erre a tényre is felhívja az emberek figylmét. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. A Missa Missio CD eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel Szarka Tamás.

Világszerte támadják a kereszténységet, de a magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett. Nyugaton egyre erőteljesebben érzékelhetők „keresztényellenes folyamatok”, a kereszténység támadás alatt áll. A keresztény kultúra felmutatása, egy koncert megvalósítása az egyik legbékésebb formája annak kifejezésére, hogy megtaláljuk a közös hangot egymással. A koncert után boldogabbak leszünk, jobban figyelünk egymásra és nemcsak magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. A hitünket erősíti Szarka Tamás zenéje és ez a legtöbb, amit a zene adhat.

Idén A NEMZETI ÚJRAKEZDÉS ÉVÉBEN határon túli területek ikonikus történelmi templomaiban is belett mutatva a grandiózus Missa Missio, úgy mint a pozsonyi Koronázó templomban, a deáki Katolikus templomban, a kassai Szent Erzsébet Székesegyházban és a prágai Szent Miklós templomban.

A prágai bemutató fővédnöke Dominik Duka a Szent Római Egyház bíborosa, Prágai főegyházmegye érseke és cseh prímás így nyilatkozott a Missa Missio bemutatója után szeptember 5-én:

„Nagy köszönetemet szeretném kifejeznei ezért a zenei műjért, mert ezen keresztül tudatosult bennem, hogy milyen nagy kultúrális és egyben társadalmi erőfeszítést tesz a mai Magyarország, amennyiben szószólójává vált Európának és pártfogója a nyugati keresztény társadalomnak. Köszönöm.“

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérőprogramjaként az Esztergomi Bazilikában adta elő Szarka Tamás és zenekara a Missa Missiot. A koncert után a Magyar Nemzetben jelent meg írás.

Kiemelt képünk forrása: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre