Jakab Péter minden kiszólása megtervezett

Jakab Péter érdekes slamasztikába keveredett. De mielőtt erről beszélnék, érdemes felidézni Orbán Viktor miniszterelnök egy az Országgyűlésben adott válaszát Volner Jánosnak. Nagyjából 9-10 hónappal ezelőtt lehetett, Volner, mint független képviselő, feltett a miniszterelnöknek egy kérdést, amely irányult bizonyos részében a mai Jobbik állapotára is.

Erre választolta azt Orbán Viktor, hogy a baloldalon – nemzetközi támogatással, mint mindig – felépítették, megalkották a progresszív antiszemitizmust. Ez azt jelenti, hogy ha egyes csoportok jobban utálják a kormányt, mint a zsidókat, akkor a baloldal bátran keblükre öleli őket. Sőt, büszkén mutogatja ezen csoportokat, mint szövetségeseket.

Úgyhogy nem ártana, ha a hálózat magyarországi emberei tájékoztatnák a külföldi elvtársakat, mi a progresszív hozzáállás az események helyes értékeléséhez!

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

No, tehát ez az érdekes slamasztika, hogy ilyen kifejezetten eufemisztikusan fogalmazzak, az az, hogy nemi erőszakkal viccelődött, tette ráadásul mindezt homofób módon. Tudják, amikor hétfőn azt mondta – idézem a csörgősipkást –, hogy a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória. Ez persze ugyanaz a Jakab Péter, aki korábban a gyermekvédelmi törvényt is megszavazta pártjával, némi látszólagos feszültséget okozva az ellenzéki összefogásban.

Értsük meg egyszer és mindenkorra, hogy ezek a húzások pontosan azért vannak, hogy a baloldal a lehető legtöbb választót be tudja rántani! Ezért van odaállítva a középpontba a tökéletesen semmitmondó Karácsony. Ezért hagyják Márki-Zaynak, hogy a kormány családpolitikáját dicsérje és Dobrevet szidja. És ezért van Rigolettóként ott Jakab Péter, mert arra a rétegre is hatni akarnak, amely szívében és lelkében még pontosan olyan vulgárszélsőjobbos, mint ő annak idején, viszont saját szerencsétlensége és sikertelensége miatt a mindenkori kormányt is szívből gyűlöli.

És a Jobbik ezért szavazta meg a gyermekvédelmi törvényt is. Ezek nem óvatlan kikancsintások meg feszültségek. Pontos forgatókönyv szerint zajlik az egész hercehurca. Saját magunkat csapjuk be, ha azt gondoljuk, a patikamérlegen kimért politikai logikán túl bármi is befolyásolja őket és gazdáikat.

Egyszerűn más jellegű feladatokat kaptak. Na és? Ugyanaz a céljuk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre