Újabb „LMBTQ-diktátumot” fogadnának el az EP-ben

Újabb „LMBTQ-diktátumot” fogadnának el az Európai Parlamentben (EP) – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.

A politikus azt mondta, hamarosan kezdődik az EP e heti plenáris ülésszaka, és “sűrű napirend” elé néznek a képviselők: „az itteni baloldali többség már megint arra készül, hogy olyan kérdésekben fogadjon el állásfoglalásokat, amelyekhez Brüsszelnek semmi köze nincs.”

Ezek közül kiemelt egy általa LMBTQ-diktátumnak nevezett szöveget, amely – mint Hidvéghi Balázs fogalmazott – „helyettünk akarja meghatározni, hogy mi mit tartsunk családnak, mit tartsunk házasságnak, hogy hogyan neveljük a saját gyermekeinket, és mit tanítsunk nekik az iskolában.”

Hozzátette, az egyik pontban azt követelik, hogy minden tagállam ismerje el a transz szülők jogait, egy másik helyen pedig azt mondják, hogy a tagállamok a saját alkotmányukra sem hivatkozhatnak akkor, amikor családról vagy házasságról van szó, hanem kötelesek elfogadni a legújabb „brüsszeli őrültségeket”.

Hidvéghi Balázs szerint az Európai Parlament azt akarja, hogy minden tagállam szó nélkül alávesse magát ennek az „ideológiai ámokfutásnak”. Azokat pedig, akik nem hajlandók engedni a „zsarolásnak”, elvonásokkal és pénzmegvonással fenyegetik – értékelte.

„Mi azt tudjuk mondani, Magyarország kiszámítható és megbízható partner az európai együttműködésben, ha az a kölcsönös tiszteletre alapul. Mi elfogadjuk mások véleményét a saját ügyeikben, de nem fogjuk megengedni, hogy csak ránk tartozó kérdésekben Brüsszel vagy az Európai Parlament diktáljon nekünk” – fogalmazott a fideszes politikus.

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: MTI/Kovács Attila

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!