Családi Nap az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Családi Napja szeptember 11-én 10 órakor veszi kezdetét a Margitszigeten, az Alsó-Nagyréten. A színes programokban bővelkedő eseményen a családi kikapcsolódásra, elmélyedésre, beszélgetésekre és az egyház sokszínűségének megismerésére is lehetőség nyílik majd.

A Családi Nap sajtótájékoztatóján részt vett Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke, Liszka Levente és felesége Liszka-Kaposi Réka a főszervező Családok Jézusban Közösség képviselői, dr. Németh Emma az SSS MRK elnöke és a Bízd rá magad projekt nevében Dávid Bea, a munkacsoport vezetője.

A Családok Jézusban Közösség és a Katolikus Társadalmi Napok által szervezett Családi Napon három helyszín várja az érdeklődőket előadásokkal és koncertekkel, ezen felül pedig több mint 70 sátorban mutatkoznak be szerzetesrendek, közösségek, lelkiségi mozgalmak.

Sajtótájékoztató az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Családi Napjáról, 2021. szeptember 9-én.
Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

A teljes program az alábbi linken érhető el: https://www.nekcsaladinap.hu/

Székely János püspök atya a sajtótájékoztatón üdvözölte a Családi Napot, és bemutatta Katolikus Társadalmi Napok szellemiségét, illetve vázolta az egyház társadalmi tanításának lényegét.

Liszka Levente és felesége Liszka-Kaposi Réka a Családi Nap arcai és társszervezői a megismerés és a találkozás lehetőségére hívták fel a figyelmet:

„A család a társadalom és az egyház legkisebb sejtje, családegyházban élünk, ez a nap a családokról szól, éppen ezért a program összeállítása során a célunk az volt, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. Ott lesz Szalóki Ági, a Kaláka, Hodász András atya, Lackfi János és még sokan mások.”

– mondta el a házaspár.

Székely János püspök az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Családi Napjának sajtótájékoztatóján, 2021. szeptember 9-én.
Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

A sajtótájékoztatón felszólalt dr. Németh Emma, az SSS MRK elnöke, aki elmondta, hogy az eseményen 25 sátorral képviselteti majd magát a teljes szerzetesi közösség, akik lelki, ifjúsági, társadalmi, és családi programokkal készülnek.

Dávid Bea, a Bízd rá magad munkacsoport vezetője beszédében elmondta, hogy a szervezet a Családi Napon nagy örömmel vesz részt, hiszen még több emberhez eljuttathatják üzenetüket: az egymásba, és Istenbe vetett bizalom lényegét.

Az esemény szeptember 11-én 10 órakor veszi kezdetét és 15 óráig tart majd. Fellépnek Szalóki Ági, Lackfi János és Dr. Csókay András NEK hírnökök, a Kaláka, ott lesz Hodász András atya és Göttinger Pál színész-rendező az Irish Coffee zenekarral. Koncertet ad egy, külön erre az alkalomra összeállt Dicsőítő zenekar, melyben részt vállalt Mező Misi, Sillye Jenő, Csiszér László, Ferenczi György, az Eucharist Együttes, és még sokan mások. Kora délután a résztvevők élőképet formálnak az Oltáriszentségről, a nap folyamán ki a gyerekek LEGO-ból rakják Ferenc pápa képét, végezetül pedig közös menet vonul át Székely János püspök atya vezetésével a Kossuth térre, az ünnepi szentmisére.

Időpont: 2021. szeptember 11. (szombat) 10:00-15:00

Helyszín: margitszigeti Alsó-Nagyrét

Belépés: ingyenes

(NEK)

 

 

Kiderült, milyen dalokat hallhatunk a NEK margitszigeti zárókoncertjén

Kiemelt képünk forrása: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre