Újabb önjelölt genderszakértő jelent meg a TikTokon

A rövid videóban pedig mindent megtudhatunk a „libragenderről”, és annak a fajtáiról.

A videóból megtudhatjuk, hogy lehet fokozni a gender-őrületet. Nem elég, hogy már számtalan társadalmi nem létezik, most kiderült, hogy még azokat is lehet csoportosítani.

A lány szerint, aki a videót készítette a nemeket két részre lehet osztani: a stabil nemekre, ahol az illető nemi identitása nem változhat meg bármikor, illetve a genderfluid nemekre, amely esetében az identitás akár órák alatt is bármikor megváltozhat.

Egy másik TikTok videóban például egy lány arról beszélt, hogy napról napra, vagy akár óráról órára is is változtatja a nemét, és ezzel együtt a névmásokat is. Annak érdekében, hogy minden körülötte lévő nyugodtan megállapíthassa a nemét, karkötőket visel.

Most az újabb önjelölt gender-szakértő a „libragender” nemmel rendelkező embereket mutatja be. Elsőnek megállapítja, hogy az ilyen identitású embereknek nincsen szoros kapcsolódása egyik nemhez sem, tehát valamennyire hasonlítanak a nem binárisokra. Az a különbség, hogy a libragender emberek is több csoportra oszthatók, nevezetesen a librafeminimre, a libramasculinra és a librafluidra.

librafeminim személyek szintén nagyon kevéssé kapcsolódnak bármilyen nemhez, leginkább nem binárisként lehet őket megállapítani, nőies kinézettel. A másik csoport, amit megemlít a tiktokker a videó során pedig a libramasculin, ami szintén hasonlít a nem bináris identitáshoz, csak a képviselőik férfiasabb öltözködési szokásokkal és vonásokkal vannak megáldva.

Végül de nem utolsó sorban, a nemüket állandóan változtatni képes embereket sem rekesztik ki a libragenderből, nekik is szenteltek egy külön alkategóriát, a librafluidot. Az előbb említett nemmel rendelkező személyek folyamatosan változtatják az identitásukat, ami szerint ők éppen nőiesebbek, vagy férfiasabbak, emellett pedig a nem bináris emberekhez hasonlóan külsőre nem biztosan megállapítható, hogy miként lehet őket definiálni.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!