120 tonna szemetet hagytak maguk után a klímavédők

A bolygó megmentésére szólítottak fel másokat a klímaaktivisták, ők azonban 120 tonna szemetet hagytak maguk után, derül ki egy jelentésből.

Két hétig tüntetett a klíma védelméért az Extinction Rebellion nevű radikális klímavédő csoport Londonban, Westminsterben még 2019-ben. Akkor utakat zártak le és megbénították a közlekedést. Most újra akcióba lendültek, több megmozdulást is szerveznek a városban, Nickie Aiken Westminster konzervatív képviselője ennek kapcsán hívta fel a figyelmet egy korábbi jelentésre, írja a Summit News.

Ebből kiderült, hogy Westminster önkormányzatának 50 ezer fontjába került eltakarítani azt a 120 tonna szemetet, amit a klímaaktivisták hagytak maguk után.

A költségeket természetesen a helyi adóbevételekből kellett finanszírozniuk.

A tüntetők egyébként azért választották Westminstert, hogy a londoni „gazdagokat” szólítsák meg a klímavédelem ügyével. A jelentés azonban megjegyzi, hogy az itt található lakások 25 százaléka szociális bérlakás. Ezek lakói nem tudnak csak úgy elmenni nyaralni, hogy elmeneküljenek a káosz elől, amit a tüntetők okoznak a városban, jegyezte meg Nickie Aiken.

Hozzátette azt is, hogy a rendőrségnek hatalmas erőket kell biztosítania a tüntetésre, ezért lesznek olyan városrészek, melyek rendőri felügyelet nélkül maradnak.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre!