Kitörő örömmel fogadták az államtitkár bejelentését Olaszfán

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár a Vas megyében található Olaszfára látogatott Ódor Anna Teréz nővér születésének századik évfordulója alkalmából. Az eseményen részt vett Székely János szombathelyi megyés püspök is.

Fekete Róbert polgármester örömét fejezte ki, hogy az államtitkár a Vasi Hegyhátra látogatott.

Azbej Tristan köszöntő beszédében méltatta a száz esztendeje született Ódor Anna Teréz nővér életét, kitartását. Kiemelte: rendíthetetlenül gondoskodott a legszegényebbekről. Etette, gyógyította, tanította őket – miközben előfordult, hogy napokig nem volt ivóvíz és akár egy gyufáért is több órát kellett utazni. Példát mutatott mindannyiunknak: felelősek vagyunk egymásért, az elesettekért.

Ódor Anna Teréz (1921-2008) nyolcgyerekes családba született Olaszfán, édesanyját nyolcévesen elveszítette. Tizenévesen Belgiumba utazott nyelvet tanulni, ott ragadt és tizenkilenc évesen belépett az orsolyita rendbe. Indiai misszióra vállalkozott, s haláláig mindösszesen hétszer látogatott haza. Sokakkal, köztük a pápával és Mindszenty József hercegprímással is levelezett. 

Azbej Tristan az egybegyűlteknek elmondta: Ódor Anna Teréz születésének századik évfordulója alkalmából a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért Felelős Államtitkárságának központi tárgyalóterme mától a nővér nevét viseli.

Azbej Tristan ünnepi beszédet mondott Olaszfán, Ódor Anna Teréz nővér születésének századik évfordulója alkalmából, Székely János szombathelyi megyéspüspök társaságában. Fotó: Azbej Tristan Facebook-oldala

Ezzel nemcsak emléket állítunk neki, hanem napról napra emlékeztetjük magunkat arra, hogy amíg csak tehetjük, kötelességünk elmenni a bajbajutottakhoz és valódi, kézzel fogható segítséget nyújtani nekik annak érdekében, hogy ne a szülőföldjük elhagyása legyen az egyetlen útjuk az életben maradásra.

– mondta az államtitkár.

Bejelentését hatalmas öröm és meghatottság fogadta az ünnepségen.

Fekete Róbert Olaszfa polgármestere, Székely János szombathelyi megyéspüspök és Azbej Tristan Ódor Anna Teréz nővér emlékünnepségén, Olaszfán. Fotó: Azbej Tristan Facebook-oldal

Az eseményen részt vett dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök is, aki megáldotta Azbej Tristant és az államtitkárság munkáját.

Székely János megáldja Azbej Tristant és az államtitkárság munkáját. Fotó: Azbej Tristan Facebook-oldal

Kiemelt képünk forrása: Olaszfa

Iratkozzon fel hírlevelünkre