Nyilvánosan káromkodott Biden fia

Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter nem finomkodott, amikor festményeinek igen magas árfekvését kritika érte. Úgy fogalmazott: „F*** ’em”.

Hunter Biden, az amerikai elnök fia újabban gyakran bukkan fel negatív hírek főszereplőjeként. Most éppen egy podcast-műsorban reagált túl egy, a műsorvezető által felvetett, számára talán kényelmetlen kérdést: Mit üzen azoknak az embereknek, akik a művei árát kifogásolják?

„Azon kívül, hogy b*** rájuk?”

– kérdezett vissza Biden.

Hunter Biden festményeinek árazása valóban elég meredek (van olyan műve, amelyik 500 ezer dollárba kerül), de azt állítja, hogy nincs köze az árak megállapításához. Amikor befolyással való üzérkedéssel vádolták meg festményeinek árusítása kapcsán, még a Fehér Ház is közleményt adott ki, melyben leszögezték: joga van a műveit értékesíteni, és az árakat a galériája állapítja meg. Az ifjabb Biden műveit értékesítő galéria titokban tartja a vevők személyazonosságát annak érdekében, hogy elejét vegye a befolyással való üzérkedés vádjának – ennek ellenére a vevők nem kell, hogy inkognitóban maradjanak.

Annyit mindenesetre hozzáfűzött a podcast-műsorban: meglepődne, ha a művei 10 dollárért kelnének el. Szerinte az ár egy „teljesen szubjektív” dolog, és néha nincs máshoz köze, csak az adott pillanathoz, amelyben megállapítják.

Nem ez az első eset, hogy Hunter Bident azzal vádolják: apja nevét és pozícióját pénzszerzésre használja fel. Jövedelmező pozíciót szerzett például egy ukrán energetikai vállalat, a Burisma igazgatótanácsában, annak ellenére, hogy addigi életében nem volt rálátása az üzletágra. A cégnél havi 50 ezer dollárral honorálták Hunter Biden szakértelmét. Friss hírek szerint pedig nemrégiben letartóztattak egy személyt az ukrán bűnüldöző szervek, aki 6 millió dollárral próbált megvesztegetni kormányzati tisztviselőket annak érdekében, hogy befejezzék a Burisma és Hunter Biden ellen zajló nyomozást.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Daily Mail

Iratkozzon fel hírlevelünkre