Vitorlázó sikerek a keddi előfutamokban, hetedikek a légpuskások

Két magyar vitorlázó, a Finndingiben szereplő Berecz Zsombor és a Laser Radialban induló Érdi Mária is másodikként zárta keddi első futamát a tokiói olimpián.

A világ- és Európa-bajnok Berecz – akit egy török rivális előzött meg – ezzel mutatkozott be a japán fővárosban. A versenyszám második, ugyancsak keddre tervezett futamát elhalasztották.

A korosztályos világ- és Európa-bajnok Érdi – aki a második keddi futamban a 17. helyen ért célba – hat futam után a 14. helyen áll.

Laser Standardban Vadnai Benjamin 15., majd a 16. lett keddi futamaiban, öt futam után összesítésben a 16. helyen áll, míg harmadik keddi futamát elhalasztották.

Légpuska

A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuskások vegyescsapat-versenyében a tokiói olimpia keddi napján.

A játékokon most bemutatkozó számban a magyar duó 627,9 körös eredménnyel a nyolcadik helyen került be a középdöntőbe, ahol 414,6 körös teljesítménye nem volt elég a legjobb négy közé jutáshoz. Ahhoz, hogy éremért lőhessenek, a magyaroknak 417,1 körre lett volna szükségük.

A középdöntőből az első két helyezett az aranyéremért, a harmadik és negyedik pedig a bronzéremért lő majd az Aszaka Lőtéren.

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre