Milák olimpiai csúcs közelben, Kenderesi ötödik helyen ment tovább, Hosszú éppen döntős

A tokiói olimpia úszóprogramjában Milák Kristóf, Kenderesi Tamás és újfent Hosszú Katinka következett.

„Mindenkinek jó reggelt!” – üzent haza, Magyarországnak Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás elődöntője után. Ami rajta múlt, azt megtette, hogy így legyen: több, mint két másodpercet vert a mezőnyre, így a négyes pályán úszik majd a szerdai döntőben.

A férfi 200 pillangó másik középdöntőjében a hatos pályán a szám olimpiai bronzérmese, Kenderesi Tamás, valamint a 8-ason a 2012-es bajnok, Chad Le Clos. Utóbbi félelmetes tempóban kezdett, és végig meg is tartotta az előnyét, Kenderesi pedig még 150-nél is utolsó volt, aztán begyújtotta a rakétákat, Le Clos-n kívül mindenki mellett elszáguldott, végül 1:55.17-tel másodikként érintette meg a falat.

A női 200 vegyes középdöntők első futamában a négyes rajtkövön állt a címvédő Hosszú Katinka. A pillangót negyedikként hozta le, aztán háton feljött egy pozíciót, mellen azonban visszacsúszott kettőt. Nagy hajrá kellett tőle gyorson, de nem tudott előzni, 2:10.22-vel ért be az ötödik helyen, ami több mint négy másodperccel lassabb saját világcsúcsánál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!