Verrasztó 4., Hosszú 5., Fucsovics visszalépett, kikaptak a vízilabdások

Az egy évvel elhalasztott tokiói olimpiai játékok második versenynapja úszás döntőkkel indult.

Verrasztó Dávid élete első olimpiai döntőjét úszta, mégpedig 400 vegyesen. A rossz rajt után végig az élmezőnnyel haladt, és a rendkívül szoros befutóban 2 tizeddel maradt le a dobogóról.

Negyedik versenyszámként a női 400 méteres vegyesúszás döntője következett, két magyar résztvevővel: Hosszú Katinka az egyes pályán, Mihályvári-Farkas Viktória a hetesen.  A címvédő és világcsúcstartó erősen kezdett, elsőként fordult az első 50-en, Mihályvári-Farkas a nyolcadik helyen tempózott. Féltávnál Hosszú a harmadik, Mihályvári-Farkas a hetedik helyen fordult rá a mellre. Az élen az amerikai Hali Flickinger haladt, de a japán Jui Ohasi is szorosan a nyomában volt.  Mellen hatalmasat úszott a japán versenyző, aki egy testhossz előnyre tett szert a többiekkel szemben. A gyors első 50 méterén növelte is előnyét a hazai versenyző, Hosszú Katinka továbbra is a harmadik helyen haladt. Az utolsó 50-re azonban elfáradt, ötödikként csapott célba háromszoros olimpiai bajnokunk. Mihályvári-Farkas Viktória hatodik lett, az olimpiai bajnok Jui Ohasinak lett.

Nem a mi napunk volt a medencében

A magyar válogatott Európa-bajnokként érkezett az összecsapásra és egy erős kezdéssel 5–2-re elhúzott ellenfelétől.

A görögök azonban nem adtá fel, és még a szünet előtt egyenlítettek (6–6), a harmadik negyed elején pedig már kettővel is vezetett (6–8).

Innen még feljöttünk, de a záró felvonást így is hátrányban kezdtük (8–9), az utolsó negyedben pedig három helyzetből sem sikerült betalálni, így végül 9-10-re vereséget szenvedett Märcz Tamás csapata.

Vállsérülés

Fucsovics Márton vállsérülése miatt visszalépett a tokiói olimpiától – tájékoztatott a Magyar Olimpiai Bizottság. A magyar teniszező az első fordulóban játszott volna a lengyel Hubert Hurkacz ellen.

Kiemelt képünk forrása: MTI/Kovács Tamás

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre