Negyedmilliós bírság a szivárványos mesekönyv forgalmazójának

250 ezer forintra büntette a Micsoda család! című könyv forgalmazóját a Pest Megyei Kormányhivatal. Az indoklás szerint a két szivárványos családról szóló könyv megtévesztő helyen volt a könyvesboltokban.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott Magyarország élőben című műsor tegnapi adásában elmondta, a kiadvány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe ütközik. A könyv terjesztője nem vette figyelembe a jogszabályt, ami alapján külön fel kellett volna tüntetni, hogy a mesekönyv a szokványostól eltérő tartalommal rendelkezik.

A vizsgálat hetekkel ezelőtt indult el és bebizonyosodott, hogy igaz volt a bejelentés, mivel a klasszikus mesék, valamint a Benedek Elek-könyvek között volt a Micsoda család! a polcokon Tarnai Richárd közlése szerint, így – tette hozzá – egy vásárlónak első ránézésre fel sem tűnik, hogy a lapozgató tartalma más, mint a többi könyvé, vagyis megtévesztették a vevőket.

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy miért a bírság kiszabása mellett döntöttek, kormánymegbízott elmondta, mert egyértelműen megvalósult a törvénysértés.

Manapság, amikor nyomulás van abba az irányba, hogy az alaptörvényben rögzített gyermekvédelmi jogokat támadják és alternatívákkal támadják az embereket, amelyek jogszabályokba ütköznek, akkor nem elég pusztán a figyelmeztetés, hanem bírságot kell kiszabni

– tette hozzá. A teljes beszélgetés az alábbi videóban megtekinthető.

(Hír TV)

Kiemelt képünk forrása:  Szivárványcsaládokért Alapítvány Facebook-oldala

Érzékenyítsük a legkisebbeket is: megjelent az első szivárványos lapozó Magyarországon

Iratkozzon fel hírlevelünkre