Tombolnak a migránsok Olaszországban

A francia határ közeli Ventimiglia városában kövekkel dobálta be az ablakokat egy migráns, Firenzében pedig megkéselt két embert egy egyiptomi, miután megkérték, hogy a buszon vegyen fel maszkot.

Fokozódik az erőszak az olaszországi Ventimigliában, Imperia tartományban, számolt be a V4NA. Egy Maghreb nevű migráns, aki valószínűsíthetően alkohol vagy kábítószer által befolyásol állapotban volt, kövekkel dobálta az Aprosio utcában lévő házakat, és azzal fenyegette a lakókat, hogy megöli őket. Később bejutott az egyik épületbe, ahol rugdosta az ajtókat, és a folyosón lévő tárgyakat is megrongálta. 

Az emberek fel vannak háborodva, hogy egyre több erőszakos támadást követnek el migránsok helyiek ellen. 

„Minden este ugyanaz a történet, félünk hazamenni, ezeknek az embereknek a túszai vagyunk”

– mondta az egyik helyi lakos.

A nyár beköszöntével egyre rosszabb a helyzet a városban, pár napja a rendőrség és a város higiéniai szolgálatának dolgozói megtisztították a Ventimiglia közelében fekvő sátorvárost, ahol azok az illegális bevándorlók táboroznak, akiket a francia hatóságok nem engedtek át a határon. A takarítás után azonban a migránsok visszaköltöztek a közterekre, a strandokra, és a vasút közelébe is. 

Késelés

Firenzében egy 31 éves egyiptomi illegális bevándorló kezdett ámokfutásba, miután egy buszon megkérték, hogy vegyen fel maszkot.

Az egyiptomi anélkül szállt fel a buszra, hogy a járvány terjedésének megfékezésére szolgáló maszkot viselt volna. A buszsofőr megkérte a férfit, hogy vegyen fel maszkot, de az egyiptomi figyelmen kívül hagyta a kérést, és maszktalan maradt. Egy 52 éves férfi közbelépett, és megismételte a sofőr kérését, erre a migráns úgy reagált, hogy egy késsel a férfit fejen és karon szúrta.

A sofőr eközben megállította a buszt, az utasok pedig körülvették a támadót. A migráns többször megrúgta és megütötte, a sérült férfit, és az áldozat segítségére siető 63 éves nő kezét is megszúrta. A rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a támadás helyszínére, de amikor megpróbálták letartóztatni a késelőt, az megtámadta őket is, és megpróbált elmenekülni.

A rendőrök a férfit súlyos testi sértésért, hivatalos személy elleni erőszakért, és kárt okozó tárgyak indokolatlan birtoklásáért tartóztatták le.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: V4NA

Iratkozzon fel hírlevelünkre