Megszűnik a maszkhasználat 5 és fél millió beoltott után

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón elmondta, 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember esetén megszűnhet a beltéri maszkhasználat. - CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL

Elmondta, főszabályként belső terekben sem lesz szükség maszkot viselni és 5,5 millió beoltott esetén védettségi igazolvány sem kell a szállodákban, éttermekben, fürdőkben és a strandokra. Hozzátette az egészségügy területén megmarad a maszkhasználat itt a szabályozás az EMMI feladata lesz.

Az európai uniós zöldkártya júliustól hatályba lép amellyel szabadon utazhatunk az EU-n belül. A kártyákat személyesen a kormányablakoknál lehet átvenni, de ki is nyomtathatók Ügyfélkapun keresztül. Hétfőtől tájékoztató kampány indul a zöldkártyával kapcsolatban. Azok kaphatnak EU-s zöldkártyát, akik átestek a betegségen vagy negatív PCR-tesztet produkáltak vagy kaptak oltást.

Hétfőtől indul a Nemzeti Konzultáció

Gulyás Gergely elmondta olyan korban élünk, amikor a járványok és népvándorlások határozzák meg életünket. Fontos a gazdaság megerősítése, a munkahelyek védelme és a családok támogatása. A konzultáció része lesz a pedofilellenes törvény is.

A miniszter leszögezte: a törvény nem a melegekről, hanem a gyerekekről szól, ezért kormány tegnap válaszolt a 13 EU-tagállam deklarációjára.

Alaptalan támadás indult Magyarország ellen, mivel semmiféle diszkriminációt nem jelent a törvény, tévesen idéznek a módosításból. A 18 év alatti fiataloknál a szülők kizárólagos jogává teszi a felvilágosítást. A deklarációt aláíró országok kormányait felszólították, hogy tartózkodjanak az alaptalan rágalmaktól.

Valószínűleg lesz augusztus 20-án tűzijáték

 

Kiemelt képünk forrása: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre