AIDS-es migráns akarta megfertőzni a rendőröket

Szándékosan a vérével kezdte el köpdösni az illegális bevándorló a rendőröket Róma egyik befogadó központjában, miután azok megpróbálták letartóztatni, mert elkezdte szétverni a befogadóközpontot.

Egy illegális bevándorló hétfő reggel különösebb ok nélkül törni-zúzni kezdett, először szétverte a befogadóközpont ajtóit, betörte az ablakokat és a központ alkalmazottait is fenyegette, számolt be a V4NA.

Az afrikai férfi a rendőrök kiérkezése után sem nyugodott meg. Egy tűzoltó készülékkel és egy vészkijárat ajtóból kitépett fogantyúval próbálta megütni a tiszteket, miközben folytatta az épület szétverését. A rendőri erősítés megérkezését követően pedig szándékosan elvágta a karját. A sebből vérét kiszívta és azzal kezdte el köpdösni rendőröket, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy megfertőzze őket HIV vírussal.

A migránst mindezek ellenére sikerült elfogni. Őrizetbe vétel után is rugdosta, lökdöste, és ütlegelte a rendőröket, akiket az eset után HIV tesztnek kell alávetni. A migráns előzetes letartóztatásban marad a tárgyalás befejezéséig. 

A Liga tanácsosa, Laura Corrotti is elítélte az esetet, és azt is, hogy a befogadóközpontban napról napra romlanak az állapotok.

A főváros keleti területeinek lakosait egyre inkább magára hagyja egy olyan adminisztráció, amely öt év alatt semmit sem tudott reagálni a helyiek segítségkéréseire.

A Róma külvárosában található befogadóközpontban elhelyezett 21 éves, Maliból származó Traore Soumalia már nem először követett el erőszakos cselekményeket a befogadó központban, legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor a befogadóközpont matracait, és bútorait gyújtották fel azért, hogy tiltakozzanak öt észak-afrikai származású drogdíler letartóztatása ellen. 

(V4NA)

Kiemelt képünk (illusztráció) forrása: MTI/AP/DHA

Iratkozzon fel hírlevelünkre