Rasszista, aki szerint a kövér ember nem vonzó

Azok az emberek, akiknek nem tetszenek a molettebb társaik, kirekesztők, és a teltkarcsúakkal szembeni előítéletek mélyen összefüggnek a rasszizmussal, állítja TeenVogoue szerzője.

A hölgy, egy könyv nyomán, párhuzamot vont a kövérség és és a rasszizmus között, amiért a fehérek felelősek, írja a V4NA.

Azzal, hogy rasszistának bélyegzett minden embert, akinek nem tetszenek a molettebb alkatú emberek, alapot adott arra, hogy sorozatos diszkriminációkról is lehessen beszélni, amit a vékony emberek követnek el a telkarcsúak ellen.

Charlotte Zoller saját rovatában egy kérdés nyomán hosszan taglalta a kövérség, és a rasszizmus kapcsolatát. Állítása szerint a molettebb embereket folyamatos hátrányos megkülönböztetés éri a munkahelyükön, a romantikus kapcsolatokban és az orvosnál is. Emellett szerinte a faji egyenlőtlenségeket, a társadalmi törésvonalakat és a kövérek hátrányos megkülönböztetését is a koronavírus-járvány mutatta meg igazán.

Erre példának többek között egy 2014-es esetet hozott fel, amikor egy rendőr lelőtt egy fegyvertelen 95 kilós fekete tinédzsert Fergusonban. Később a fiatal méreteivel indokolta, hogy miért használt fegyvert a tinivel szemben.

A fórum írója megjegyezte, hogy a „fatfóbia” és a rasszizmus keveredésének már évszázados hagyománya van az Egyesült Államokban. Mivel a rasszista áltudományok korábban azt állították, hogy a fekete emberek a hibásak a kövérségükért, mert nem képesek kordában tartani az “állati étvágyukat”.A rasszizmus áll a hátterében, hogy miután a fekete nők szembesülnek a súlyproblémáikkal, a stressz és a társadalmi megkülönböztetés következtében halhatnak meg korábban, nem a túlsúly miatt

állítja a blog írója.

(V4NA)

Kiemelt képünk (illusztráció) forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre