A Pride hónap alkalmából ismét érzékenyítik a gyerekeket a mesecsatornák – VIDEÓ

A két legnagyobb mesecsatorna a Pride hónap alkalmából érzékenyítő videókat készített a gyerekeknek, amikben szerepel a Black Lives Matter mozgalom, és egy drag queen is.

A Nickelodeon tévécsatorna egy baloldali aktivistát, és drag queent, Nina Westet is alkalmazta a reklámok elkészítéséhez, számolt be a V4NA.

A Pride Song videóban a meleg büszkeség zászlajának színeit magyarázza el egy dalban a drag queen. A most elkészült kisfilm nem az egyetlen, amelyet a gyermekek érzékenyítésére készítettek az elmúlt időszakban. A kék nyomok című gyermekműsor készítői Nina Westtel közösen készítettek egy videót. Ebben a nem bináris mesehősök a drag queennel közösen énekelnek a meleg büszkeségről egy Pride felvonuláson. 

A videóban a családok típusairól is énekelnek, beleértve a transznemű, a meleg és a nem bináris szülős családokat. A megdöbbentő videó az első három napban csaknem 164.000 megtekintést kapott a Youtube-on. Azonban a hozzászólás lehetőségét eltávolították a videó alatt.

Nem ez az első eset

A Nickelodeon csatornán már korábban is megjelentek olyan filmek, amivel érzékenyíteni akarták a gyermekeket, de máskor nem ennyire nyilvánvalóan tették ezt, hanem beleillesztették az „oktató anyagot” egy rajzfilmbe. Ebben a filmrészletben az látható, hogy az ábécé sorolása közben, többször is megjelenik egy P betű, ami a szivárvány színeivel és a transzneműség kék-fehér-rózsaszínjével van megrajzolva.

 

A Nickelodeon mellett, a Cartoon Network is támogatja a gyermekek érzékenyítését, egy Instagram-bejegyzésben  kívántak boldog Pride hónapot minden Lmbtq+ családnak. Emellett készítettek  egy videót, amiben a San Diego-i Pride nagykövete, Jax mutatja meg magát, és beszél egy kicsit a másságról, illetve a személyes tapasztalatairól is. 

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre!