A dalai láma nem tulajdonnév, polgármester asszony!

Baranyi Krisztina, kiváló szabadságharcosunk több ferencvárosi utcát is átnevezett, ezzel tiltakozván a Fudan-beruházás ellen. Így például mostantól van Dalai Láma utca vagy Szabad Hongkong út.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülésén a Városházán 2020. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Polgármester asszony figyelmébe ajánlanám, hogy ő a dalai láma alatt minden bizonnyal Tendzin Gyacóra gondolt, akit valóban a kínai kommunisták üldöztek el Tibetből. Azonban talán arra polgármester asszony nem gondolt, hogy az ő vezetékneve nem Dalai, a keresztneve pedig nem Láma, így tiltakozása még erőteljesebb kifejezése miatt esetleg jobban tette volna, ha Tendzin Gyaco utcát avatna.

A dalai ugyanis annyit tesz, hogy óceán, a lámát pedig bölcs tanítóként fordíthatnánk le, úgyhogy ez magyarul nagyjából úgy fest, hogy eme tisztség birtokosáé a bölcsesség óceánja. Mindegy, kicsire ne adjunk.

Csak az áldozati póz, csak az számít

Polgármester asszony a Szabad Hongkong utat is olyanformán, erőből nevezte át, mint annak idején a budapesti elvtársak a Vorosilov utat Stefánia út helyett vagy a Népköztársaság útját az Andrássy út helyett. Mindegy, kicsire ne adjunk. Polgármester asszony ezzel progresszív támogatói előtt magabiztosan, büszkén mutathatja, hogy ő mennyire Jó Ember™️. Hát számít egyéb? Ezer és ezer kilométerrel arrébb lévő, rá nézve teljesen veszélytelen konfliktusokkal szemben tiltakozhat. Win-win, polgármester asszony, win-win!

Polgármester asszony vetít nekünk egy alaposat. Ugyanezzel a lendülettel megtehette volna, hogy a külhoni magyarság szenvedéseinek állít emléket egy-egy utcanévvel, de úgy tűnik, ez annyira nem jövedelmező ideológiailag.

A baloldaliság áldozati pózának ugyanis elengedhetetlen része, hogy nagyon messze, számunkra kimondottan érdektelen dolgokért tiltakozzon, míg a minket naponta érintő kérdéseket figyelmen kívül hagyja, de inkább azokat megbélyegezze. Gyakorta tüntettek Tibetben a székelyek, Hongkongban meg a kárpátaljai magyarok szabadságáért, így érthető polgármester asszony harcos kiállása!

De végül úgyis csak az marad, ami a lényeg: a baloldal baromságokat beszél és vetít sajátjai számára, mi meg vállat vonunk és csináljuk tovább az érdemi tevékenységeket.
A baloldal tótumfaktumainak megbízásában ugyanis nem szerepel, hogy a választókat szolgálják. Mert ezzel a nekibuzdulással Baranyi a kerületi utak felújításába is belekezdhetett volna. Kevésbé mártír meló, mint duzzogva tüntetni, de a választópolgárok tán mégis többre tartanák.

Méhlegelő vagy csőd

Mindehhez vegyük hozzá a legszebb, mostanság elébünk került témát. Orosz Anna momentumos alpolgármester és mások is fennen visszhangozták, micsoda fejlesztésekbe kezdett a főváros! Hiszen méhlegelőt avattak. Tudvalevő, hogy a méhek odáig és vissza vannak a szén-monoxidban áztatott gazért. Nem baj, a forradalmi élcsapat mutatja az utat. Erre fel érkezett Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és egy közösségi oldalas posztban bedöntötte az egész színházat.

Ő ugyanis már azt kommunikálta, hogy Budapest a csőd szélén tántorog, nincs pénz kaszálásra, ennek köszönhetők a méhlegelők.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Budapest szabad – 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Tessék mondani, nem kéne időnként egyeztetni, hogy mikor és milyen lózungok hangzanak el? Így az embernek még az az érzése, hogy totális inkompetens hölgyek és urak kerültek felelős pozíciókba.

Végül ez sem baj. Hiszen érdekli a baloldalt, hogy Karácsony Gergely csak ugródeszkának tekinti a főpolgármesterséget? Hogy semmit sem teljesít ígéreteiből? Hogy minden máz csak azt szolgálta, jövőre is miniszterelnök-jelölt lehessen, mint 2018-ban? Neki is jutottak lózungok: ő most az érzékeny lelkű klasszika-filológusokra kíván hatni. Karácsony ugyanis, amikor nem művészettörténeti kitérőket tesz a Facebookon, akkor arról értekezik, hogy Orbán Viktor gonosz. Ennyi, egyszerűen gonosz.

Ugye lesznek még további, Star Wars-klisék is? Hiszen Karácsony nem akarna küzdeni, de a sors arra szánta, hogy a gonoszok ellen megmentse az országot. Ha szükséges, feláldozza magát a nemzet oltárán. Nem örömből, kötelességből! Karácsony mindezt nem tenné, ha a gonoszok nem lennének gonoszok.

No, hát ilyen a mi ellenzékünk, amelynek tagjai a sors furcsa fintoráránál fogva 2019 óta felelős pozíciókban is lehetnek. Futtassuk át majd fejünkön a fenti információkat 2022-re készülve.

Iratkozzon fel hírlevelünkre